Blazers kloppen matige LeBron en Cavs

Cleveland Cavaliers v Portland Trail Blazers
Een avond zonder écht spannende wedstrijden, hoewel er toch acht op het programma stonden. De kraker van de avond vond plaats in Portland, waar de Trail Blazers het opnamen tegen de Cleveland Cavaliers van LeBron James. Op het eerste kwart na, komen de Cavs er niet aan te pas en LeBron scoorde zelfs geen enkel punt in de tweee helft. De Houston Rockets speelden dan weer tegen Miami Heat en dat leverde Harden en co een vijfde opeenvolgende overwinning op.

In het begin lijkt het allemaal nog van een leien dakje te gaan bij LeBron James en de Cavs. Hij scoort negen punten in het eerste kwart en de Cavaliers als team 34. De Blazers stellen daar 31 punten tegenover, maar zouden vanaf dan de wedstrijd domineren. Bij rust bedraagt de voorsprong al vijf punten, terwijl King James slechts twee puntjes scoort in het tweede kwart. En het zou nog erger worden.

De Portland-starters (op Batum na) scoren allemaal dik in de dubbele cijfers en zorgen ervoor dat de marge aan het einde van het derde kwart zeven punten is. In de slotperiode stoten de Blazers door. Damian Lillard scoort in totaal vijf driepunters en 27 punten totaal. Het levert de thuisploeg een makkelijke 101-82 zege op. Bij de Cavs kan alleen Kevin Love wat weerstand bieden: ook hij scoort vijf driepunters voor een totaal van 22 punten en tien rebounds. LeBron blijft steken op elf punten uit twaalf schotpogingen en Kyrie Irving schiet slechts drie uit zeventien. Opwarmprobleempjes, zullen we maar zeggen.

Tip-Off
In Miami speelde de Heat tegen de sterke Houston Rockets. De Rockets wonnen tot op heden alle vier hun wedstrijden en spelen bovendien aardig basketball. Trevor Ariza laat het iedere wedstrijd driepunters regenen en dat is een welkome verrassing naast het sterke spel van James Harden. Dwight Howard begint ook steeds sterker te worden, waardoor ook de mogelijkheden talrijker worden. Zonder de geblesseerde Terrence Jones winnen de Rockets in het laatste kwart vrij eenvoudig de wedstrijd. Bij Miami zijn het Chris Bosh en Dwyane Wade die tegenspartelen, maar tegen de vijf driepunters van Ariza, de 26 punten van Howard en 25 van Harden zijn ze niet opgewassen. Harden flirt bovendien met een triple-double, want naast tien assists pakt hij ook nog negen rebounds. Bij 108-91 stopt de galavoorstelling. Opvallend feitje: Ariza scoorde vannacht vijf ballen, allen driepunters, waardoor onderstaande statistiek van gisteren geüpdatet kan worden naar 88 punten zonder mid-range jumpers.

Three Point Play
– De situatie voor Oklahoma City Thunder wordt schrijnend. De ploeg raakte in de wedstrijd tegen de Toronto Raptors ook Perry Jones weer kwijt, waardoor het nog maar zeven fitte spelers had. De wedstrijd werd uiteindelijk met 100-88 verloren, na onder meer een heerlijke alley-oop van Terrence Ross.

– De Chicago Bulls moesten het wederom zonder Derrick Rose stellen, die nog steeds hersteld van zijn verzwikte enkel. Tegen de Orlando Magic ontbrak ook nog eens Joakim Noah door ziekte, maar dat kon de Bulls niet deren. Een regelmatige 98-90 overwinning in de thuishaven is een logisch resultaat. Jimmy Butler en Pau Gasol speelden sterk met respectievelijk 21 punten, negen rebounds en zestien punten, dertien rebounds.

– De Los Angeles Lakers zijn aan een eindeloze martelgang bezig. Tegen de Phoenix Suns kwam daar geen einde aan, hoewel het close was. In de 106-112 nederlaag scoorde Kobe Bryant maar liefst 39 punten, maar het mocht niet baten. De Suns hebben met Isaiah Thomas en Gerald Green alleen al 48 punten bankpunten, waaronder deze snoeiharde dunk van springveer Green.

Stat of the Night
James Harden: 40 MIN, 25 PTS, 10 AST, 9 REB, 1 STL, 2 BLK, 5 TO, 6/13 FG, 3/7 3PM, 10/10 FT