Big Z weer eens middelpunt van controverse

Door

Wel beschouwd is het een storm in een glas water. Was het een andere Chicago-atleet overkomen – behalve dan misschien Jay Cutler, oke – dan had er geen haan naar gekraaid. Maar nu was het uitgerekend weer die dekselse Carlos Zambrano, die in de Windy City dankzij tal van relletjes kennelijk geen greintje krediet meer heeft, die het overkwam. En dus was de stad te klein.

Wat was het geval? Op donderdag, tijdens de vierde wedstrijd van de series tussen de Chicago Cubs en de San Francisco Giants, moest Zambrano al na een inning de heuvel verlaten als gevolg van rugproblemen. No big deal, ware het niet dat hij later die dag verscheen bij de softbalsters van de Chicago Bandits, om de eerste pitch te gooien en wat handtekeningen uit te delen. En nadat de beelden daarvan later op Comcast Sportsnet verschenen, was Cubs nation plotseling in rep en roer.

Fans en verschillende media rolden over elkaar heen om op de controversiele geschiedenis van de kleurrijke pitcher te wijzen. Vechten met Derek Lee, kapotte Gatorade-machines, gebroken knuppels, en nou dit weer…

Big Z moet er alleen maar van zuchten. ,,Ik zie ’t probleem niet”, zo haalde hij de schouders op. ,,Dit was lang geleden opgezet via mijn Foundation. Ik sponsor honkbal- en softbalteams in de regio. Het was toch niet zo dat ik in een rolstoel zat en niet meer kon lopen? Ja, ik moest de wedstrijd tegen de Giants vroegtijdig verlaten, maar als ik niet kom opdagen bij de Bandits, dan komt daar de kritiek vandaan. Ja, toch? Hij is een slechterik, komt gewoon niet opdagen. Ik ben dus gewoon gegaan, gooide de eerste pitch, en genoot van dames die softbal speelden.”

Ook de Chicago Cubs weigeren van een mug een olifant te maken. ,,Bijzonder jammer dat dit weer moeten worden opgeblazen tot een negatief verhaal”, aldus general manager Jim Hendry. ,,Ik zou juist teleurgesteld zijn geweest als hij zou zijn weggebleven bij een liefdadigheidsoptreden.”

Zambrano werd ondertussen door zijn club op de DL van vijftien dagen geplaatst. De Cubs willen geen enkel risico nemen met de starter, die al eerder te kampen heeft gehad met rugproblemen. ,,Hij wil voor de All Star break vast nog wel een keer gooien”, aldus Hendry, ,,maar om hem gehaast terug te brengen heeft geen enkele zin.”

En Zambrano: ,,De Cubs willen me in bescherming nemen, en dat is hun goed recht.”

 

Bekijk hier de onschuldige video die Carlos Zambrano weer eens in ‘opspraak’ bracht:

Foto: espn.go.com

Ook leuk om te lezen