Ravens ontslaan offensive coordinator Cameron

Door

 

De Baltimore Ravens hebben offensive coordinator Cam Cameron de laan uitgestuurd. Het gebeurd niet vaak dat een play-off team midden in het seizoen wijzigingen aanbracht in de coaching staff, maar de Ravens aanval presteerde al weken ondermaats.

Cameron kreeg zijn functie in 2008 nadat hij door de Dolphins werd ontslagen uit zijn head coaching positie. De wisselvallige prestaties van de aanval en de tegenvallende progressie van quarterback Joe Flacco kostte de 58-jarige Cameron vandaag zijn baan. De Ravens hebben gemiddeld 235.5 passing yards (16de in de NFL) en 108.8 rushing yards (17de in de NFL) per wedstrijd.

“Het is mijn taak om te zorgen dat mijn team maximaal presteert,” zei coach John Harbaugh. “We kunnen dit seizoen ons doel nog altijd bereiken.” Harbaugh noemde het ontslag van Cameron de moeilijkste beslissing die hij als coach heeft moeten maken.

Caldwell

Cameron zal worden vervangen door quarterback coach Jim Caldwell. Caldwell coachte vorig seizoen de Indianapolis Colts, en ironisch genoeg zal hij deze week tegenover zijn voormalige quarterback, Peyton Manning, staan als de Denver Broncos op bezoek komen in Baltimore.

De Ravens hebben een 9-4 record, en twee wedstrijden voorsprong op de Pittsburgh Steelers en Cincinnati Bengals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen