Andrew Bynum: ‘Ik heb serieus overwogen om te stoppen’

Door

Brooklyn Nets v Cleveland CavaliersAndrew Bynum keert komende nacht terug in Philadelphia waar hij vorig jaar het gehele seizoen miste vanwege zijn herstel van een knieblessure. De 26-jarige center van de Cleveland Cavaliers weet dat hij door de Sixers-fans uitgejouwd gaat worden, maar hij heeft zelf andere dingen aan zijn hoofd. “Man, ik zou graag weer zonder pijn willen spelen en volop genieten van het spelletje.”

Bynum’s comeback en debuut voor de Cavaliers:

Hij heeft dan ook geen spijt van zijn beslissing om een heel seizoen te laten schieten. Integendeel. Bynum wilde zelfs zijn basketbalschoenen aan de wilgen hangen. “Stoppen was een serieuze gedachte. Nog steeds”, liet de center optekenen in de Akron Beacon-Journal. “Op dit moment kan ik niet genieten van basketbal omdat ik fysiek gelimiteerd ben.”

De center van de Cavaliers zegt dat hij geen schim is van de speler die twee seizoenen geleden domineerde voor de Los Angeles Lakers met 18.7 punten en 11.8 rebounds per wedstrijd. Bynum komt voor de Cavs in 12.8 minuten speeltijd vanaf de bank niet verder dan 5.5 punten en 3.5 rebounds. Cijfers die niet bij de big man horen.

Bynum’s hoogtepunten voor de 2011-2012 Lakers:

Hoewel zijn comeback in de NBA iets positiefs moet zijn, steekt Bynum niet onder stoelen of banken dat hij het mentaal zwaar heeft. “Ik speel nu met pijn en het is vervelend. Ik kan niet de dingen in het veld doen die ik normaal doe en het is frustrerend. Ik wil graag de vreugde in het spelletje weer terugvinden.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen