American League wint dankzij Trout & Jeter

Door

85th MLB All Star Game

Het thuisvoordeel in de World Series zal dit jaar bij de American League liggen. In de MLB All-Star Game won de American League met 5-3 van de National League.

Oud en jong bezorgde de American League de overwinning, het jonge fenomeen Mike Trout werd de MVP van de avond terwijl Derek Jeter ook een belangrijk aandeel had door in zijn laatste All-Star Game 2-uit-2 te gaan.

Wel was er na afloop controverse over de honkslagen van Derek Jeter, NL-werper Adam Wainwright zei namelijk na afloop dat hij Jeter expres ballen gaf waarmee hij wat kon doen. Later krabbelde Wainwright echter terug, en zei hij dat zijn uitspraken ‘dom’ en ‘niet zo bedoeld waren’.

Toch was Wainwright duidelijk niet op zijn scherpst, na een double van Jeter en een RBI triple van Trout kwam Miguel Cabrera van de Tigers tegenover hem te staan en ook hij raakte de bal op z’n zachtst gezegd nogal goed:

Vervolgens was het in de vierde inning Jeter’s moment of fame toen hij werd afgelost door White Sox-korte stop Alexei Ramirez:

De National League wist zich nog terug te knokken tot een 3-3 gelijkspel, maar RBI’s van Mike Trout en José Altuve in de vijfde inning waren uiteindelijk beslissend. Hierna wisten alle relievers de deur op slot te houden en speciaal voor het thuispubliek had AL-manager John Farrell de Twins-closer Glen Perkins voor het einde bewaard zodat hij samen met zijn catcher Kurt Suzuki de wedstrijd kon afmaken.

De MLB ligt vandaag en donderdag stil. Vanaf vrijdag komen alle teams weer in actie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen