Alle NBA trade deadline deals op een rij

Door

Minnesota Timberwolves v Denver Nuggets De NBA trade deadline is gepasseerd. Vanaf heden kunnen teams dus geen trades meer maken met elkaar. Het was wederom geen actieve trade deadline, ondanks de veelvuldige geruchten die de wereld ingestuurd werden. Toch maakten enkele bekende namen de overstap naar een ander team. Sport Amerika geeft je hierbij een overzicht van alle trades. Geef je mening in onze poll!

Granger naar Philly, Turner naar Indy

 

 


De Indiana Pacers gaan zonder pardon voor een NBA-championship. Met de komst van Evan Turner hebben ze een nieuw wapen in huis om de Heat te verslaan. Lees meer.

Hawes vertrekt naar Cleveland    

 

 

Bij de Sixers was buiten rookies Michael Carter-Williams en Nerlens Noël iedereen beschikbaar. Hawes had geen toekomst in Philly en wordt de vierde center in Cleveland. Lees meer.

Blake wordt backup bij Warriors    

 

 

Sinds het vertrek van Jarrett Jack waren de Warriors een belangrijke strategie kwijt: Stephen Curry als shooting guard. Met de komst van Steve Blake kunnen ze deze opstelling opnieuw proberen. Lees meer.  

Nets halen Thornton weg bij Kings    

 

 

De Brooklyn Nets konden een scoring punch gebruiken en met Marcus Thornton haalden ze die in huis. Lees meer.

Ridnour en Neal naar Charlotte  

 

 

De Bobcats krijgen een ervaren floor leader in de persoon van Luke Ridnour, waardoor Kemba Walker met momenten ook als shooting guard kan spelen. Gary Neal kan vanaf de bank voor de nodige punten en meer ruimte zorgen met zijn schutterskwaliteiten. De Bucks sparen vooral de 3,25 miljoen dollar uit die ze volgend seizoen verschuldigd waren aan Neal.

Miller wordt backup van Wall  

 

 

De Washington Wizards hebben zich versterkt met Andre Miller, een man die de second unit moet leiden wanneer John Wall rust neemt. Miller wilde al langer weg uit Denver en krijgt nu zijn zin. Jan Vesely krijgt in Denver de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen nadat hij in DC nooit de verwachtingen kon inlossen. De Sixers zijn deel van de trade om het contract van Eric Maynor op te vangen.

Brooks trekt naar Denver

     

 

De Denver Nuggets waren nog meer actief rond de deadline. Ze haalden Aaron Brooks weg uit Houston om backup te spelen voor Ty Lawson, een rol die werd ingevuld door Andre Miller. De Rockets haalden de atletische Jordan Hamilton in huis, een man die bovendien een redelijk schot heeft en daarom dit team kan helpen in de playoffs.

Clippers sturen Mullens en Jamison weg  

 

 

De LA Clippers waren, zo gingen de geruchten, op zoek naar een big man om Blake Griffin en DeAndre Jordan te ondersteunen. Het is dan ook vreemd dat ze zowel Byron Mullens als Antawn Jamison naar respectievelijk de Sixers en Hawks stuurden. De voornaamste reden was financieel. De Clippers bespaarden namelijk 1,7 miljoen dollar op hun rekening.

Raptors halen De Colo weg bij Spurs  

 

 
De Raptors hadden geen minuten over voor Austin Daye en haalden met Nando De Colo een goedkope verzekering in huis indien Kyle Lowry deze zomer niet wil terugkeren naar Toronto. De Spurs wilden niet meer investeren in De Colo en bespaarden zich weer wat geld.

Heat maken plaats op roster

 

 

De Miami Heat probeerden lange tijd af te geraken van het contract van Roger Mason Jr. Uiteindelijk kwamen de Kings op de proppen, die geld ontvangen om Mason op te vangen. Meteen na het sluiten van de deal kondigden de Kings aan dat ze Mason gaan waiven.

Ook leuk om te lezen