Jose Bautista

ALCS Preview: Kansas City Royals vs. Toronto Blue Jays

Door

12072639_1042369735785012_4117392968819432894_n

Na de moeder aller batflips en de bizarste zevende inning ooit, plaatsten de Toronto Blue Jays zich voor de American League Championship Series (ALCS). De ploeg uit Canada neemt het op tegen de Kansas City Royals die, mede dankzij een geweldige comeback in Game 4, te sterk waren voor de Houston Astros.

Er is genoeg geschreven over de sterspelers bij de Blue Jays en Joey Bautista’s batflip (zelfs Sport Science heeft een analyse), het sterke outfield van de Royals en de wisselvalligheid bij startende werper Johnny Cueto. In deze vooruitblik aandacht voor de ‘mindere goden’ die een belangrijk aandeel zijn in het succes.

Marco Estrada
Niet David Price, maar Marco Estrada start Game 1 van de ALDS voor de Blue Jays. De 32-jarige rechtshandige werper hield in Game 3 van de ALDS de Texas Rangers op slechts één run over 6 1/3 innings en voorkwam daarmee een vroegtijdige uitschakeling. “He saved our season“, zei manager John Gibbons.

Estrada stond bekend als een fastballchange-up pitcher. Met de hulp van zijn persoonlijk catcher Dioner Navarro beschikt Estrada nu ook over curveball en een cutter en dat zag je terug in Game 3 tegen de Rangers. De geboren Mexicaan was op 24 juni op bezoek bij de Tampa Bay Rays zelfs vijf outs verwijderd van een Perfect Game.

Kendrys Morales
Een opvallende naam bij de Royals is die van Kendrys Morales. De 32-jarige aangewezen slagman, die vorig jaar de play-offs misliep met de Seattle Mariners, is de 2015 Billy Butler. Vraag dat maar aan de Houston Astros.

Morales verzamelde drie homeruns, zes binnengeslagen punten en een .737 slugging percentage in vijf wedstrijden. De Cubaan was vooral belangrijk in Game 1. Hij timmerde twee keer de bal over de hekken en werd daarmee de derde Royal, na George Brett en Willie Aikens, met twee HR’s in een play-offwedstrijd. In de beslissende vijfde wedstrijd was hij goed voor een three-run homer op het gooien van Dallas Keuchel.

Game 1 staat komende nacht 02:07 uur Nederlandse tijd op het programma in KC.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen