Kris Bryant

Recordwedstrijd Kris Bryant tegen Cincinnati

Door

Kris Bryant

De Chicago Cubs worden gezien als één van de beste ploegen in Major League Baseball. Echter zit de ploeg van manager Joe Maddon in een klein dipje (zes van de laatste acht wedstrijden verloren). Gelukkig zijn daar nog altijd de Cincinnati Reds.

De laagvlieger in de NL Central-divisie lijkt altijd het beste in de Cubs naar boven te halen. Starlin Castro en Jorge Soler debuteerde tegen de Reds, Jake Arrieta gooide zijn tweede no-hitter in The Great American Ballpark en nu is daar Kris Bryant.

De 24-jarige Bryant, in 2015 de beste rookie in de National League, sloeg maandag voor het eerst in zijn carrière vijf honkslagen en drie homeruns in een wedstrijd.

Hoe bijzonder is Bryant’s prestatie? Liefst 39.188 spelers kregen het voor elkaar om twee doubles te slaan in een wedstrijd, 558 spelers met drie homeruns in een wedstrijd. Bryant is de enige speler sinds 1900 die het beide voor elkaar kreeg.

Bryant staat nu ook in de boeken bij de Cubs. Hij is de jongste speler ooit in de clubhistorie met drie homeruns in een wedstrijd.

Daarnaast mag hij zich de eerste Cubs-speler noemen met vijf extra base hits in een wedstrijd sinds George Gore in 1885. Dat zag er toen zo uit op papier.

Tot slot kwam Bryant tegen de Reds zestien keer over de honken. Niemand komt dit seizoen daarbij in de buurt.

Foto: Twitter

3 Reacties
 1. Wouter van Willigen 6 jaar ago

  WOW WOW WOw

  vraagje: waarom wordt zijn 1e slag niet als triple gewaarderd?

  • Marco Post 6 jaar ago

   De officiële score is als volgt:

   Bryant doubled to left, Heyward scored, Bryant to third advancing on throw.

   • Wouter van Willigen 6 jaar ago

    dank, wordt er niet minder cool van.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen