Raptors verrassen Knicks in Madison Square Garden

Door

1recap1

Toronto Raptors @ New York Knicks, 92-88

De Knicks wilden in Madison Square Garden met een goed gevoel de All-Star Break ingaan. Dat gebeurde echter niet. Sterker nog: de Knickerbockers liepen tegen een pijnlijke nederlaag aan.

New York kon in het eerste kwart niet profiteren van de Raptors die slechts vier van hun negentien schoten raakten. In het derde kwart nam Toronto afstand van de thuisploeg en hield de voorsprong nipt vast, mede dankzij enkele belangrijke vrije worpen van Rudy Gay. De sterspelers waren dit duel bij beide ploegen niet scherp, Gay scoorde 11 punten en raakte slechts 4 van zijn 21 schoten en Carmelo Anthony schoot 5 op 24 voor 12 punten (met twaalf rebounds).

Voor de Raptors kan het niet beter gaan. Na het aantrekken van Gay van Memphis Grizzlies heeft Toronto vijf van de zeven duels gewonnen, mede dankzij enkele gamewinners van Gay. Dankzij die reeks hijgen de Raptors nu hard in de nek bij de 76ers voor plaats negen in het oosten, met uitzicht op een achtste plek. De Knicks staan gewoon nog tweede, maar moeten Miami Heat nu wel laten gaan. De achterstand bedraagt nu vier verliesduels.

Houston Rockets @ Los Angeles Clippers, 96-106

De Rockets zonder James Harden, afwezig met een lichte enkelblessure, konden niet op tegen de Clippers. Een offensieve uitspatting in het eerste kwart, met maar liefst 46 punten op een schotpercentage van 77%, kreeg in de rest van de wedstrijd geen vervolg. Het was echter wel genoeg voor de zege. LA speelde een knappe allround game met 20 punten voor Blake Griffin en 19 punten voor zowel Chauncey Billups als Caron Butler.

Houston gaat op plaats acht met nog 28 duels te spelen met een voorsprong van drie verliesduels op LA Lakers de tweede seizoenshelft in. Naast de Lakers zijn ook de Trail Blazers en Mavericks nog kandidaten om de Rockets de achtste plek afhandig te maken. De Clippers staan op de derde plek in het westen, achter de ongenaakbare Spurs en Thunder.

Philadelphia 76ers @ Milwaukee Bucks, 92-94

De 76ers maken het zichzelf steeds moeilijker om de play-offs te halen. Op bezoek in Milwaukee, een directe concurrent op plaats acht terwijl Philadelphia op negen staat, miste Jrue Holiday de kans op de gelijkmakende score met nog tien seconden op de klok. Vervolgens verloor Philly de bal en was het einde verhaal. Bij de Bucks was Monta Ellis goed voor 27 punten terwijl Brandon Jennings er 21 punten aan toevoegde. Evan Turner leidde de 76ers met 20 punten.

Utah Jazz @ Minnesota Timberwolves, 97-93

De Jazz boekten een uitermate belangrijke zege op bezoek in Minnesota. In de strijd om de play-offplaatsen is elke overwinning van levensbelang en Utah maakte het zichzelf tegen de Timberwolves onnodig lastig. Maar de zege werd via rake vrije worpen in de slotseconden alsnog binnengehaald. Bij de Wolves waren sterke prestaties van Derrick Williams (24 punten, 16 rebounds) en Ricky Rubio (18 punten, 10 assists, 9 rebounds) niet voldoende voor de zege. Bij de Jazz waren Paul Millsap en Al Jefferson goed voor een gezamenlijke score van 41 punten.

Sacramento Kings @ Dallas Mavericks, 100-123

Het was een avond van close games en blow outs in de NBA. De Mavericks schaarden zich bij de laatste groep. De Kings op bezoek in Dallas, er viel geen eer te behalen voor de bezoekers. Het was good old Vince Carter die met 26 punten (9 op 15 FG) topscorer werd, terwijl Dirk Nowitzki 17 punten, 8 rebounds en 6 assists noteerde. Bij de Kings was Tyreke Evens met 23 punten de meest scorende speler.

Portland Trail Blazers @ New Orleans Hornets, 63-99

Na de nederlaag in Miami was Portland in de tweede wedstrijd van de back-to-back tegen het laaggeklasseerde New Orleans geen schim van de ploeg die het de Heat tot de laatste minuten lastig had gemaakt. Rookie Anthony Davis profiteerde en toonde aan waarom hij nog niet afgeschreven mag worden in de race om Rookie of the Year. Hij outplayde favoriet Damian Lillard met 21 punten, 11 rebounds en 2 blocks. Lillard raakte slechts 4 van zijn 15 schoten voor twaalf punten.

Ook leuk om te lezen