NFL Recaps: Houston lijkt Top Seed te verspelen, Chicago wint

Door

 

Houston Texans v Indianapolis Colts

Houston Texans @ Indianapolis Colts 16-28

De Texans gaan met allesbehalve een goed gevoel de play-offs in. Nadat ze wekenlang bovenaan stonden in de AFC lijken ze op de laatste speeldag zelfs een first-round bye te hebben verspeeld. De Colts wonnen in eigen huis met 28 tegen 16 en gaven zo glans aan de terugkeer van Chuck Pagano langs de zijlijn. De Texans grepen in het derde kwart een nipte voorsprong maar een kickoff return van Deji Karim gaf Indy de leiding en deze gaven ze niet meer weg.

En zo gaan de Colts na een desastreus seizoen vorig jaar nu als nummer vijf van de AFC de playoffs in. De Texans moeten wachten op resultaten van Denver en New England later vandaag, maar dit resultaat laat zien dat Houston zich zorgen moet gaan maken over haar kansen in de aankomende play-offs.

Chicago Bears @ Detroit Lions 26-24

De Bears deden wat ze moesten doen om eventueel in de play-offs uit te komen. In Detroit werden de Lions verslagen en nu moet Chicago wachten en hopen dat aartsrivaal Green Bay weet te winnen van Minnesota. Jay Cutler was uiterst solide en gooide 257 yards en één touchdown. De wedstrijd leek al snel gespeeld toen de Bears in het 2e kwart 20-3 voor kwamen. Detroit vocht zich terug maar ook deze wedstrijd eindigde zoals vele andere wedstrijden van Detroit dit seizoen, het ging net niet.

Philadelphia Eagles @ New York Giants 7-42

De Giants hadden heel wat hulp nodig om de play-offs in te geraken. Omdat Chicago ook won was de afslachting van Philadelphia uiteindelijk geen reden tot een groot feestje bij de G-Men. Eli Manning deed er genoeg aan door maarliefst vijf touchdown passes te gooien maar het mocht dus niet baten. De Eagles eindigden het seizoen met wederom een gigantische domper, het lijkt dan ook sterk dat Andy Reid na dit 4-12 seizoen volgend jaar terugkomt.

New York Jets @ Buffalo Bills 9-28

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons 22-17

Baltimore Ravens @ Cincinnati Bengals 17-23

Jacksonville Jaguars @ Tennessee Titans 20-38

Carolina Panthers @ New Orleans Saints 44-38

Cleveland Browns @ Pittsburgh Steelers 10-24

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen