Lakers winnen bij terugkeer Nash

Door

1recap1

Los Angeles Lakers @ Golden State Warriors 118 – 115
Dat de Los Angeles Lakers een slecht seizoen doormaken is inmiddels bekend, maar iedere keer werd er gewezen naar de joker die het team nog achter de hand had. De geblesseerde point guard Steve Nash. In de wedstrijd tegen de Golden State Warriors was hij terug en hoe. De veteraan miste vierentwintig wedstrijden, maar bij zijn terugkeer had hij gelijk twaalf punten en negen assists.

De Lakers tegen de Warriors was een wedstrijd om van te smullen. Spanning, punten en fantastische spelers. Er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Daarin trokken de Lakers uiteindelijk aan het langste eind. Kobe Bryant was zoals gewoonlijk topscorer met vierendertig punten en tien rebounds. Jarrett Jack was met negentwintig punten en elf assists geweldig voor Golden State en David Lee is hard op weg naar de All-star game als hij zo blijft spelen. Hij had twintig punten en elf rebounds.

Utah Jazz – Miami Heat 89 – 105
Miami Heat lijkt net op tijd in vorm te komen voor de kraker op eerste kerstdag tegen Oklahoma City. Utah Jazz streed hard om bij te blijven, maar in het derde en vierde kwart namen Wade en James de wedstrijd over en won Miami vrij eenvoudig. LeBron James had dertig punten, Dwyane Wade had er eenentwintig en zeven assists. Bij de Jazz was Marvin Williams topscorer, hij had zestien punten. Chris Bosh had griepverschijnselen en werd gespaard voor aankomende dinsdag.

Detroit Pistons @ Washington Wizards 96 -87
Het was de tweede keer dat deze twee teams tegenover elkaar stonden in twee dagen. Wederom wonnen de Pistons als was het verschil dit keer een stuk kleiner. De vorige keer won het team uit Detroit met tweeëndertig punten verschil, deze keer waren het er maar negen. Echt spannend was het echter niet. De Wizards liepen vanaf het begin van de wedstrijd achter de Pistons aan en dat bleef zo door gaan tot aan het eindsignaal. De bankspelers waren belangrijk voor Detroit. Charlie Villanueva had negentien punten, Rodney Stuckey noteerde er achttien. Emeka Okafor had nog wel een double-double voor de Wizards, veertien punten en veertien rebounds.

Chicago Bulls @ Atlanta Hawks 75 – 92
De Chicago Bulls waren bezig aan een prachtige serie uitwedstrijden, maar in de wedstrijd tegen de Atlanta Hawks was daar niets van te zien. De Hawks revancheerde zich op de blamage tegen de Philadelphia 76’ers met een klinkende overwinning. Al Horford had twintig punten en tien rebounds voor alweer zijn dertiende doubledouble van het seizoen voor de Atlanta Hawks, waar iedere starter meer dan tien punten maakte. De Bulls beleefde aan de andere kant een totale offday. Luol Deng was met elf(!) punten de topscorer voor Chicago. Joakim Noah was de enige andere speler in de dubbele cijfers. Hij had er tien.

Indiana Pacers @ New Orleans Hornets 81 – 75
De New Orleans Hornets wilde er alles aan doen om na tien nederlagen op rij weer een keer te winnen, maar op het eind kwamen ze te kort. De Hornets werden door een dramatische eerste helft in een zetel geholpen door de Pacers. New Orleans stond maar liefst met tweeëntwintig punten voor. Maar onder leiding van David West vochten de Pacers zich terug en wonnen ze de wedtrijd. West maakte twintig van zijn vijfentwintig punten in de tweede helft. Robin Lopez was met vierentwintig punten topscorer voor New Orleans. Goed nieuws voor hun is dat hun geblesseerde sterspeler Eric Gordon weer meedeed aan de training.

Memphis Grizzlies @ Houston Rockets 96 -121
De Houston Rockets zijn niet al te goed in verdedigen. Bijna iedere wedstrijd komt de tegenstander om en nabij de honderd punten uit. Dat is niet erg als je zelf dan meer punten maakt dan je tegenstander. In de wedstrijd tegen de Memphis Grizzlies lukte dat. En dat is knap want de Grizzlies worden gezien als het team met de beste defensie van de NBA. James Harden brak die verdediging keer op keer open en eindigde de wedstrijd met eenendertig punten en acht assists. Jeremy Lin had vijftien punten en elf assists en center Omer Asik noteerde een doubledouble met veertien punten en twaalf rebounds.  Mike Conley was de beste Grizzlie met zestien punten en zes assists.

Cleveland Cavaliers @ Milwaukee Bucks 94 – 82
Er wordt veel gesproken over de twee guards van de Milwaukee Bucks. Opzich zijn Brandon Jennings en Monta Ellis twee prima spelers. Maar samen bakken ze er niets van. Als de ene goed speelt, is de andere meestal onzichtbaar. Tegen de Cleveland Cavaliers was dat ook het geval. Monta Ellis had met zevenendertig punten zijn beste wedstrijd van het seizoen, terwijl Brandon Jennings  maar drie van zijn dertien pogingen raak schoot. Aan de andere kant was het een goede teamprestatie van de Cavaliers die ze de overwinning brachten. Dion Waiters werd topscorer voor zijn team met achttien punten. Maar ook C.J Miles met zestien punten en Tristan Thompson met veertien punten en veertien rebounds waren belangrijk. Na zes nederlagen eindelijk dus weer een overwinning voor Cleveland.

Charlotte Bobcats @ Denver Nuggets 88 – 110
De Charlotte Bobcats werden in Denver vermorzeld door  de Nuggets. Het verlies betekende alweer de vijftiende nederlaag op rij voor de Bobcats. Kosta Koufas had zestien punten, Kenneth Farried en Andre Iguodala hadden er beide vijftien. Ramon Sessions was topscorer van de wedstrijd. Hij maakte drieëntwintig punten voor de Charlotte Bobcats. Byron Mullens had met zestien punten, veertien rebounds een doubledouble. Denver zorgde in de vorige wedstrijd tegen de Portland Trailblazers voor een record door alle tweeëntwintig pogingen van achter de driepuntlijn te missen. Tegen de Bobcats was het nog steeds niet best. Maar zes van de twintig pogingen raak schieten, is in ieder geval al een stuk beter.

Phoenix Suns @ Portland Trailblazers 93 -96
Als je Portland Trailblazers zegt dit seizoen is bijna altijd de eerste vraag: Hoe deed Damian Lillard het? Nou, tegen de Phoenix deed hij het geweldig. De Rookie leidde met vijfentwintig punten en zeven assists zijn team naar de overwinning. Hij werd daarbij wel ondersteund door J.J Hickson, negentien punten en vijftien rebounds, LaMarcus Aldridge zeventien punten en negen rebounds en Nicolas Batum met dertien punten, negen rebounds en acht assists. Marcin Gortat was met achttien punten en negen rebounds de beste speler voor Phoenix.

Ook leuk om te lezen