NFL Power Rankings: Week 14 – Patriots favoriet

Door

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze  kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook.

NFL Power Rankings Week 14

NFL Power Rankings Week 141. (3) New England Patriots (10-3): Het leek er al een tijdje op, maar de overwinning op de Texans bevestigde het, de Patriots zijn de te kloppen ploeg in de AFC. Of New England ook Super Bowl kandidaat nummer één is zal deze week tegen de 49ers moeten blijken.

2. (5) Denver Broncos (10-3): Manning en Brady die in een onderling duel mogen beslissen wie van hen naar de Super Bowl gaat? Het zou zomaar kunnen.

 NFL Power Rankings Week 143. (1) Houston Texans (11-2): Niet meer de te kloppen ploeg, maar nog wel steeds de number one seed in de AFC als de play-offs vandaag zouden beginnen. Het is te hopen voor de Texans dat ze dat kunnen vasthouden, want een nieuwe trip naar Foxboro zullen ze vast met weinig vertrouwen tegemoet zien.

4. (4) San Francisco 49ers (9-3-1): Wordt de wedstrijd van zondag tegen Patriots een Super Bowl preview? In ieder geval is het de must-see game van deze week.

5. (2) Atlanta Falcons (11-2): De Falcons zullen steeds minder angst inboezemen bij hun mogelijke tegenstanders in de play-offs, zeker na het matige optreden tegen de Panthers. Maar misschien is het wel lekker voor Atlanta om met een iets minder hoog verwachtingspatroon het postseason in te gaan.

6. (8) Green Bay Packers (9-4): Waar het met de Bears steeds minder gaat, blijven de Packers gewoon winnen. De titel in de NFC North ligt voor het oprapen als Green Bay deze week weet te winnen in en tegen Chicago.

7. (7) New York Giants (8-5): Het seizoen gaat nu interessant worden voor de Giants. Uitduels met achtereenvolgens de Falcons  en de Ravens staan op het programma. Gaat New York weer een serie overwinningen neerzetten en die ook doortrekken in de play-offs?

8. (6) Baltimore Ravens (9-4): De Ravens verloren voor de tweede keer op rij en dat, samen met het matige offensieve spel van Baltimore, leidde het ontslag in van offensive coordinator Cam Cameron. Tegen de sterke Broncos defensie mag de offense van de Ravens deze week laten zien of het ontslag van Cameron effect heeft gehad.

9. (10) Indianapolis Colts (9-4): De Colts hebben nog maar één overwinning nodig om een play-off plek veilig te stellen. En zelfs als de Colts hun laatste drie duels verliezen lijkt een plaats in het postseason zeker.

10. (13) Seattle Seahawks (8-5): De Seahawks zijn samen met de Colts de grote verrassingen van dit seizoen. Ook in Seattle is de kans groot dat de play-offs worden bereikt.

11. (9) Chicago Bears (8-5): Dejà vu all over again in Chicago. Na een 7-1 start lijkt het als vorig seizoen weer helemaal mis te gaan voor de Bears. Tijd voor Jay Cutler om op te staan en zijn team op Solder Field naar een overwinning te leiden op de Packers.

12. (14) Washington Redskins (7-6): Van de 7-6 teams maakt Washington de meeste indruk. Als RG III wegvalt hebben de Redskins gewoon een andere rookie quarterback, Kirk Cousins, die hen naar de winst leidt.

13. (17) Minnesota Vikings (7-6): Adrian Peterson lijkt er alles aan te doen om te bewijzen dat, in het tijdperk waarin quarterbacks de dienst uitmaken in de NFL, ook een running back zijn team naar de play-offs kan leiden.

14. (16) Dallas Cowboys (7-6): Net als in Kansas City een week geleden,  leidde ook in Dallas een tragedie de beste prestatie van het seizoen in. De Cowboys hebben nu nog steeds een goede kans om de play-offs te bereiken, maar dan moet er wel gewonnen worden van de Steelers deze week.

15. (12) Pittsburgh Steelers (7-6): Diezelfde Steelers stelden ondanks de terugkeer van Ben Roethlisberger afgelopen zondag ernstig teleur tegen de Chargers. Pittsburgh heeft een bounce-back performance nodig om de play-off kansen levend te houden.

16. (11) Cincinnati Bengals (7-6): Ook de Bengals hebben hun ogen nog gericht op een plek in het postseason. Op bezoek in Philadelphia liggen er kansen genoeg om weer een overwinning bij te schrijven.

17. (15) Tampa Bay Buccaneers (6-7): De Buccaneers hadden deze week echter hun handen vol aan de Eagles, ook al hadden die laatsten al acht duels niet meer gewonnen. Door het verlies lijken de play-off kansen van de Bucs nu verkeken, maar toch zal Greg Schiano zijn eerste seizoen als hoofdcoach in Tampa als geslaagd mogen beschouwen.

18. (18) St. Louis Rams (6-6-1): De Rams wonnen voor het eerst sinds 2006 weer drie duels op rij en het project van Jeff Fisher om van St. Louis weer een contender te maken lijkt goed op weg.

19. (24) Cleveland Browns (5-8): Cleveland wonnen hun derde duel op een rij dankzij een sterke defense die in de laatste drie duels gemiddeld slechts 12,7 punten toestond. Door een aantal rookies dat de offense kleur geeft zijn de Browns definitief niet meer het lelijke eendje van de NFL.

20. (23) New York Jets (6-7): Mooi is het allemaal niet, maar de Jets wonnen wel voor de tweede keer op rij. Zou Mark Sanchez dan toch zijn baan als startende quarterback kunnen behouden?

21. (25) San Diego Chargers (5-8): De overwinning van de Chargers in Pittsburgh was indrukwekkend, maar hij kwam te laat om verder nog iets van dit seizoen te makenl

22. (21) Miami Dolphins (5-8): Het moet pijn doen in Miami om te zien hoe Brandon Marshall voor de Bears precies het offensieve wapen is dat de Dolphins op dit moment missen. Misschien dat de draft of free agency uitkomst kan bieden, want dat Miami meer wapens nodig heeft in de offense is wel duidelijk.

23. (20) Buffalo Bills (5-8): Van de hoge verwachtingen voorafgaand aan het seizoen werd weinig waargemaakt in Buffalo. Volgend seizoen is er weer een kans voor de Bills.

24. (19) New Orleans Saints (5-8): Voor de tweede week op rij verloren de Saints tamelijk kansloos. Het huidige seizoen is er een om snel te vergeten in New Orleans.

25. (22) Detroit Lions (4-9): Detroit verloor voor alweer de vijfde keer op rij. Maar gelukkig voor de Lions staat er zondag een duel op het programma tegen een team dat nog veel vaker achter elkaar verloor, de Cardinals.

26. (28) Carolina Panthers (4-9): Het maakt in de stand niet veel verschil voor de Panthers, maar de overwinning op de Falcons moet lekker zijn geweest voor Cam Newton en co.

27. (29) Philadelphia Eagles (4-9): Nick Foles liet met zijn fourth-quarter comeback tegen de Buccaneers zien dat hij een kans verdient als starter in Philadelphia volgend seizoen.

28. (26) Tennessee Titans (4-9):  Bijna zorgde Tennessee voor een verrassing door er in Indianapolis met de winst vandoor te gaan. Maar een oliedomme interception van Jake Locker leidde een nieuwe nederlaag in voor de Titans. Diezelfde Locker moet zo langzamerhand voor zijn toekomst gaan vrezen in Tennessee.

29. (30) Oakland Raiders (3-10): De Raiders verloren hun zesde wedstrijd op rij, maar wellicht dat het bezoek van de Chiefs komende zondag weer een overwinning kan opleveren voor Oakland.

30. (32) Jacksonville Jaguars (2-11): De Jaguars lijken met de Raiders en de Chiefs te gaan bepalen wie de eerste keuze in de draft zal krijgen.

31. (31) Kansas City Chiefs (2-11): Vooralsnog zijn de Chiefs nog steeds de grote favoriet voor de number one pick. Dan moet er alleen niet ‘per ongeluk’ worden gewonnen van de Raiders deze week.

32. (27) Arizona Cardinals (4-9): De Cardinals startten het seizoen met vier overwinning op rij, maar verloren nu al negen opeenvolgende duels. Tegen de Seahawks liet Arizona bovendien de meest trieste offensieve prestatie van het huidige NFL-seizoen zien. Zodoende hebben de Cardinals deze laatste plaats meer dan verdiend.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen