Durant schiet Thunder naar een 3-1 voorsprong

Comebacks lijken een trend te worden in Los Angeles. Een paar uur nadat de San Antonio Spurs zich tegen de Los Angeles Clippers terug in de wedstrijd knokten, deden de Oklahoma City Thunder in Game 4 tegen de Los Angeles Lakers precies hetzelfde. De Thunder eindigde de wedstrijd met een 25-9 run en nemen nu een 3-1 voorsprong in de serie.

De Lakers hadden een voorsprong van dertien punten met nog acht minuten te gaan in het vierde kwart. Het moment dat Russel Westbrook de wedstrijd over nam. De explosieve guard scoorde negen punten in slechts twee minuten en bracht de Thunder weer terug in de wedstrijd. Het toetje bleef bewaard voor Kevin Durant. Zijn driepunter met nog 13.7 seconden te gaan bleek genoeg voor de 103-100 overwinning.

Westbrook scoorde 37 punten, Durant noteerde 31 punten en de Thunder kunnen zich maandag al plaatsen voor de Western Conference Finals. Kobe Bryant, 38 punten, was na afloop ontevreden en had wat kritiek op het spel van teamgenoot Pau Gasol. “Hij moet agressiever spelen. Hij moet de bal schieten en de basket aanvallen, and he will next game.”