Celtics heroveren thuisvoordeel op Sixers

De Boston Celtics hebben het thuisvoordeel in de halve finale van de Eastern Conference weer teruggepakt. Nadat de Celtics wedstrijd twee met een punt verschil verloren, was de ploeg in game drie veel te sterk voor de Philadelphia 76ers. In eigen huis hadden de Sixers niets in te brengen en gingen kansloos onderuit tegen een ontketende Kevin Garnett en co: 107-91.

Garnett lijkt de klok een paar jaar terug te hebben gezet. Ondanks zijn 36 jaar maakt hij de laatste wedstrijden zowel offensief als defensief het verschil bij Boston. Hij pakte al weer zijn vierde double-double op rij en was zeer effectief met 12 geraakte schoten in 17 pogingen voor 27 punten. Daarnaast noteerde hij 14 rebounds en 4 assists. Garnett was niet de enige die uitstekend speelde. Ook Paul Pierce en Rajon Rondo waren goed op dreef. Pierce kwam tot 24 punten, terwijl Rondo er 23 maakte voor de Celtics.

Het duel tussen de twee Atlantic-division rivalen werd nooit echt spannend. Na een voorsprong in het eerste kwart van vijf punten, waren de Celtics in de tweede periode ijzersterk en liepen uit naar een voorsprong van elf punten. In de tweede helft kwam de winst nooit meer in gevaar en Boston breidde de voorsprong, tot ongenoegen van het thuispubliek, zelfs nog verder uit. De Sixers waren offensief machteloos en konden Garnett, Pierce en Rondo defensief niet in het gareel houden.

Wedstrijd vier staat vrijdag op het programma. Hierin zullen de Sixers in Philadelphia moeten voorkomen dat ze niet naar Boston moeten met een schier onoverbrugbare 3-1 achterstand.