Packers winnen Super Bowl 45

De Green Bay Packers hebben de 45ste Super Bowl gewonnen. In Dallas wonnen de Cheeseheads van de Pittsburgh Steelers met 31-25. De wedstrijd had nog een spannend slot, maar Green Bay liet zijn voorsprong nooit echt los. Packers’ quarterback Aaron Rodgers werd na een glansprestatie uitgeroepen tot Most Valuable Player en de Vince Lombardi Trophy keert voor de eerste keer sinds 1997 weer terug naar Green Bay.

De offense van de Steelers begon aan de wedstrijd zoals het de hele eerste helft speelden: slordig en zonder inspiratie. Tijdens de eerste drive moesten ze na drie plays al punten.

De Packers namen in het eerste kwart direct het voortouw toen Rodgers wide receiver Jordy Nelson bereikte voor een 29-yard touchdown en safety Nick Collins een pass van Steelers’ quarterback Ben Roethlisberger onderschepte en er 37 yards mee terugliep voor een touchdown. Op het einde van het eerste kwart stond het 14-0 voor de mannen uit Green Bay.

In het tweede kwart leek de offense van Pittsburgh even te ontwaken. Roethlisberger vond in de laatste minuut van de eerste helft wide receiver Hines Ward open in de eindzone om de russtand op 21-10 te brengen. Rodgers had eerder Packers wide receiver Greg Jennings bereikt om de derde touchdown van Green Bay te maken.

Het optreden van ‘The Black Eyes Peas’ tijdens de rust bracht de Packers even uit hun concentratie want Pittsburgh kwam sterk opzetten. Running back Rashard Mendenhall bracht de score tot op vier punten met een rushing touchdown van 8 yards.

In het vierde kwart liet Steelers safety Troy Polamalu, die onzichtbaar was tijdens de wedstrijd, Jennings vrij in de eindzone waardoor de Steelers terug op een achterstand van 11 punten kwamen te staan.

Pittsburgh antwoorde meteen en ’Big Ben’ gooide een touchdownpass naar wide receiver Mike Wallace. Na een punt van Green Bay tijdens de volgende drive kregen de Steelers de kans om een voorsprong te nemen, maar door een tackle van Packers linebacker Clay Matthews verloor Mendenhall de bal en konden de Cheeseheads de bal terug veroveren. Packers kicker Mason Crosby dikte de score nog wat aan.

Tijdens de laatste drive, met nog iets minder dan 2 minuten op de klok, kon Pittsburgh geen wonderen meer verrichten en zo kon Green Bay de klok rustig laten uittikken. Deze overwinning bezorgt de Packers hun vierde Super Bowl overwinning.

Zie hier de samenvatting van Super Bowl 45 tussen de Steelers en de Packers.