Vikings bieden McNabb vaarwel

Door

Donovan McNabb hoopte zich na het fiasco in Washington vorig seizoen te kunnen rehabiliteren in Minnesota. Zijn verblijf bij de Vikings kwam vandaag echter op eigen verzoek ten einde.  McNabb zat al weken op de bank en verzocht de Vikings om een vertrek. Hij wil op zoek naar een ander team. De 35-jarige quarterback wil op zoek naar een andere werkgever.

McNabb speelde maar liefst elf seizoenen in Philadelphia, waar hij zo’n beetje elk franchise passing record op zijn naam zette. Hij moest vertrekken omdat de Eagles meer vertrouwen hadden in Kevin Kolb (inmiddels bij de Arizona Cardinals) en Michael Vick. Zijn seizoen in Washington werd geen succes en nu is hij dus na twaalf weken ook alweer Viking af.

Het idee achter de komst van McNabb was dat hij dit jaar de ervaren mentor zou zijn voor rookie Christian Ponder, die de Vikings in de eerste ronde van de draft binnenhaalde. De Vikings hoopten zo het succes van divisiegenoot Green Bay te kunnen dupliceren, waar Aaron Rodgers drie seizoenen lang op de bank zat achter Brett Favre. Maar McNabb kende een bijzonder stroeve start. Tijdens een slechte wedstrijd van de QB in week zes werd hij door coach Frazier naar de bank gewezen en werd zijn beoogde protégé voor de leeuwen gegooid. Ponder presteerde naar behoren, en dat betekende het begin van het einde van Donovan McNabb in Minnesota, die daarna niet meer in actie kwam.

Je zou bijna denken dat McNabb, die jarenlang succesvol was bij de Philadelphia Eagles, na mislukte avonturen in Washington en nu Minnesota de handoek zo onderhand wel in de ring zou willen gooien. Maar het is juist McNabb die heeft verzocht om van zijn dienstverband af te zien – en een blik op de quarterback situaties in de NFL verklaart snel waarom. Houston en Chicago zijn twee van de NFL franchises die met quarterback problemen kampen. Houston  verzocht Jake Delhomme inmiddels al om uit pensioen te komen, maar Chicago moet het seizoen waarschijnlijk afmaken onder leiding van Caleb Hanie. McNabb, afkomstig uit Chicago, hoopt bij één van de teams met quarterback problemen voor de rest van het jaar onderdak te vinden.

 

foto: graphicshunt.com

Ook leuk om te lezen