Palmer vertrekt naar de Raiders

Door

Enkele uren voor de NFL trade deadline lijkt er een zeer bijzondere trade aan te komen. De Cincinnati Bengals en de Oakland Raiders lijken het eens te worden over een trade van quarterback Carson Palmer van Cincinnati naar Oakland.

In ruil voor de quarterback ontvangen de Bengals de eerste ronde pick van de Raiders voor volgend jaar tijdens de NFL Draft. Dat de Raiders iets moesten doen na de pijnlijke blessure van hun huidige quarterback Jason Campbell werd al snel duidelijk.

Campbell raakte gedurende het tweede kwart geblesseerd in het met 24-17 gewonnen duel tegen de Cleveland Browns. (zie hieronder)

Daarvoor werd er maandagochtend in alle vroegte een belletje gepleegd richting Ohio, om te kijken of de nummer 1 pick van de 2003 draft beschikbaar zou zijn voor een trade.

Voor Palmer komt er hiermee een einde aan een periode die het beste omschreven kon worden als uitzichtloos. Eerder dit jaar verkondigde hij dat ‘hij nooit meer één minuut zou willen spelen voor de Bengals\'. en eiste dat hij getrade zou worden.

Mike Brown, eigenaar van de Bengals, negeerde dit verzoek meerdere malen en zodoende kon Palmer toezien dat zijn vervanger, de jonge Andy Dalton, dit seizoen als startende quarterback mocht beginnen. Onder leiding van Dalton zijn de Bengals inmiddels 4-2.

Uiteindelijk is Brown dus wel overstag gegaan, zeker nu dat hij de beschikking heeft over de eerste ronde pick van 2012, maar ook een mogelijk eerste ronde pick in 2013.

Foto: flickr.com

Ook leuk om te lezen