NBA Week in Review: Einde seizoen Durant, Sager opnieuw ziek

Door

Nebraska v Baylor

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere de blessure van Kevin Durant en opnieuw vreselijk nieuws voor Craig Sager.

Het grootste nieuws deze week was natuurlijk de blessure van Kevin Durant. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de small forward van de Oklahoma City Thunder de rest van het seizoen is uitgeschakeld. De regerend MVP moet opnieuw worden geopereerd aan zijn rechtervoet. Het herstel van de Durant gaat ongeveer vier tot zes maanden duren.

De 26-jarige speler kwam dit seizoen maar 27 keer in actie. Daarin noteerde hij gemiddeld 25,4 punten, 6,6 rebounds en 4,1 assists. Durant miste de afgelopen twee jaar telkens maar één wedstrijd.

Craig Sager
Opnieuw slecht nieuws voor TNT-verslaggever Craig Sager. Zondagavond maakte zijn zoon bekend dat Sager opnieuw leukemie heeft. En dus gaat de verslaggever opnieuw een lang behandelingstraject in. In april vorig jaar werd de ziekte voor het eerst bij hem geconstateerd. Na elf maanden keerde hij terug en deed hij verslag van de wedstrijd tussen de Chicago Bulls en de Oklahoma City Thunder.

Metta World Peace
Metta World Peace vervolgt zijn basketbalcarrière in Italië. De voormalig All-Star tekende een contract bij Pallacanestro Cantu. World Peace won in 2010 een NBA-titel met de Los Angeles Lakers. Naast de Lakers kwam de 35-jarige speler ook uit voor de Sacramento Kings, New York Knicks, Indiana Pacers, Chicago Bulls en Houston Rockets.

Shaquille O’Neal
Shaquille O’Neal gaf vrijdag aan spijt te hebben van zijn beslissing om ooit de Orlando Magic te verlaten.

“Do I regret it? I never fully answer it. I regret it sometimes. Is this where I started and should have stayed? I actually wish they made it a law that whoever drafts you, you gotta stay there your whole career. We had a young, fabulous team. We really did. And it’s a shame that we got torn apart. But I think about that all the time. I try not to live my life now on `ifs’ or `would’ve, should’ve,’ but do I regret leaving here in ’96, yes I do.”

O’Neal tekende in de zomer van 1996 een zevenjarig contract bij de Lakers ter waarde van honderdtwintig miljoen dollar. De center maakt sinds vrijdag onderdeel uit van de Hall of Fame van de Magic.

Hot Rod Hundley
Vrijdag overleed Hot Rod Hundley. Hundley was 35 jaar lang de commentator bij de wedstrijden van de New Orleans/Utah Jazz. In totaal deed hij verslag van 3051 duels. Hij werd tachtig jaar oud.

Golden State Warriors
De Golden State Warriors versloegen zaterdagavond de Milwaukee Bucks en zetten daarmee een nieuw clubrecord. Nooit eerder won de club zestig wedstrijden in één seizoen. De Warriors verzekerden zich deze week ook van de eerste plaats in de Western Conference. De ploeg neemt het dus op tegen de nummer acht in de play-offs. Op dit moment zijn dat de Oklahoma City Thunder. Ook in de Eastern Conference is de nummer één bekend, namelijk de Atlanta Hawks.

Dwyane Wade
Miami Heat-ster Dwyane Wade speelde vannacht een geweldige partij. De shooting guard noteerde veertig punten, zes rebounds en vier assists. Mede dankzij de goede prestatie van Wade won Miami met 109-102 van de Detroit Pistons. De Heat blijven door de overwinning op de zevende plaats staan in de Eastern Conference.

Ersan Ilyasova
Ersan Ilyasova speelde donderdagavond de wedstrijd van zijn leven. De speler van de Milwaukee Bucks noteerde een career-high met 34 punten. Ook had hij zes rebounds, twee assists en twee steals. De Bucks wonnen uiteindelijk met 111-107 van de Indiana Pacers.

Lionel Messi was vorige week aanwezig bij een wedstrijd van de Washington Wizards.

Block van het jaar?

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen