#1 Kentucky en #1 Wisconsin winnen en gaan naar de Elite Eight

Maxx Williams

In de Sweet Sixteen gebeuren rare dingen. #1 seeds hebben het vaak lastig en er is altijd wel een Cinderella team die deze ronde opstaat. Welke acht teams gaan naar de Elite Eight? Je leest het hier de komende twee dagen.

Kentucky verdubbelt score West Virginia

Freshman West Virginia guard Daxter Miles Junior was er eerder week zeker van. De Kentucky Wildcats zouden na vannacht een record van 36-1 hebben. De volgende keer zal Miles iets langer nadenken voordat hij weer zoiets zegt. De Kentucky Wildcats hebben na vannacht gewoon een record van 37-0, of zoals Kentucky speler Devin Booker zegt:

In een ‘blowout’ win hadden de Wildcats 44 rebounds en er was zelfs een stretch van ongeveer tien minuten waar de Mountaineers niet konden scoren. Buiten goed verdedigen van de Kentucky was het field goal percentage van West Virginia dramatisch. Ze maakten maar 13 uit 54 van hun field goals, het slechtste percentage van alle teams op dit toernooi tot nu toe. Hoe ziet een dergelijke verdediging van Kentucky er uit? Zo dus.

Kentucky speelt zaterdag in de Elite Eight tegen Notre Dame om een plek in de Final Four.

Wisconsin overleeft laatste minuten tegen North Carolina

Wisconsin was een groot deel van de wedstrijd niet het team met de controle. Frank Kaminsky had een slecht begin, maar uiteindelijk stonden hij en forward Sam Dekker er toch en wonnen ze in een spannende wedstrijd van de North Carolina Tar Heels. Vroeg in de wedstrijd was er een angstig moment voor Badgers fans toen ster Kaminsky na een klap tegen het hoofd naar de grond ging. De Tar Heels leken met een voorsprong van zeven punten en een geblesseerde Kaminsky de wedstrijd met gemak te kunnen winnen.

Wisconsin kwam echter sterk terug en in de laatste minuten was het North Carolina die weer een inhaalrace moest inzetten. Twee driepunters op rij van Marcus Paige brachten de Tar Heels tot een één punt achterstand, maar door accurate free throws aan de kant van Wisconsin konden de Tar Heels de voorsprong niet meer pakken. Wisconsin speelt zaterdag tegen Arizona om een plek in de Final Four.

Twee comebacks te veel gevraagd voor Wichita State

Na vijf minuten leek de wedstrijd tussen de Notre Dame Fighting Irish en de Wicihita State Shockers al vroegtijdig beslist. Met een voorsprong van twaalf punten na onder andere deze dunk leek Notre Dame er net zo’n feestje van te maken als Kentucky.

Wichita State kwam echter sterk terug. Vlak na rust hadden ze de achterstand terug gebracht tot één punt. Notre Dame liep daarna weer uit naar een voorsprong van achttien punten met als hoogtepunt deze alley oop dunk.

Wichita State kwam nog één keer terug. Ze verkleinden de achterstand tot tien punten, maar verder dan dat kwamen ze niet. Notre Dame won uiteindelijk met een score van 81 tegen 70.

Arizona voorkomt upset tegen Xavier

Lang bleven de scores dicht bij elkaar in de wedstrijd tussen de Arizona Wildcats en de Xavier Musketeers. Aan het einde van de wedstrijd was het Arizona die met ‘clutch’ free throws de wedstrijd won. Arizona was in de hele wedstrijd zelfs 17 uit 19 vanaf de vrije worp lijn. Arizona guard T.J. McConnell had een matige eerste helft, maar kwam sterk terug. Hij eindigde de wedstrijd met zeventien punten en zeven rebounds. Hoogtepunt van de wedstrijd was deze reverse lay up van Xavier, maar de eindstand was 68-60 in het voordeel van Arizona.

Vannacht zijn er nog vier wedstrijden. Om 16:00 lees je op SportAmerika de voorspellingen voor deze wedstrijden.