NBA Week in Review: Lillard geen All-Star, 3-point contest met Splash Brothers

Door

Portland Trail Blazers v Phoenix Suns

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere Damian Lillard wordt niet geselecteerd voor de All-Star game en de Splash Brothers zijn van de partij bij de 3-point contest.

Het grootste nieuws deze week was dat Damian Lillard van de Portland Trail Blazers dit jaar niet meedoet aan de All-Star game. De point guard speelt tot op heden een fantastisch seizoen, maar moest spelers als Russell Westbrook en Chris Paul voor zich dulden. Lillard noteert dit seizoen gemiddeld 21,6 punten, 6,3 assists, 4,6 rebounds, 1,4 steals en 2,6 driepunters per wedstrijd. De guard noemde het disrespectvol.

“I am not one of those guys that says ‘I should be in over his guy or that guy’ because I’m not a hater. I got respect for each guy that made the roster and I think they deserve to. But at the same time I feel really disrespected. That’s honestly how I feel.”

Lillard vervolgt: “I’m definitely going to take it personal. I said I would be pissed off about it, and I am.”

Ook DeMarcus Cousins werd in eerste instantie niet geselecteerd voor de All-Star game. Hij werd echter de dag erna alsnog verkozen. Hij vervangt namelijk Kobe Bryant.

All-Star reserves
Oosten: Paul Millsap, Al Horford en Jeff Teague (allen Atlanta Hawks), Chris Bosh en Dwyane Wade (Miami Heat), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers) en Jimmy Butler (Chicago Bulls).

Westen: LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers), Kevin Durant en Russell Westbrook (beiden Oklahoma City Thunder), Chris Paul (Los Angeles Clippers), James Harden (Houston Rockets), Tim Duncan (San Antonio Spurs) en Klay Thompson (Golden State Warriors).

Kobe Bryant
Bryant werd deze week succesvol geopereerd aan zijn shouder. De shooting guard van de Los Angeles Lakers blesseerde zichzelf in de wedstrijd tegen de New Orleans Pelicans. Hij noteerde gemiddeld 22,3 punten, 5,7 rebounds en 5,6 assists per wedstrijd. Bryant is ongeveer negen maanden uitgeschakeld.

Splash Brothers
Het deelnemersveld van de 3-point contest ziet er dit jaar erg interessant uit. Zo doen onder andere de twee Splash Brothers, Klay Thompson en Stephen Curry, dit jaar mee. Ook J.J. Redick, Kyle Korver en Wesley Matthews doen mee. De vijf spelers staan allemaal in de top acht dit jaar als het gaat om gemaakte driepunters. Redick maakte met 114 driepunters de minste drietjes van allemaal. Matthews staat bovenaan met 148. Vorig seizoen was het Marco Belinelli die de wedstrijd won. In de finale versloeg hij Washington Wizards-guard Bradley Beal.

Dunk Contest
Naast de All-Star reserves en de deelnemers van de driepunterswedstrijd werden ook de spelers bekendgemaakt die meedoen aan de Dunk Contest. Dit jaar doen Victor Oladipo (Orlando Magic), Mason Plumlee (Brooklyn Nets), Zach LaVine (Minnesota Timberwolves) en Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) mee.

Atlanta Hawks
De Hawks blijven maar winnen. Afgelopen zaterdagnacht wonnen ze alweer voor de negentiende keer op rij. Atlanta versloeg in eigen huis de Philadelphia 76ers met 91-85. Al Horford was met 23 punten de belangrijkste man aan de kant van de Hawks. Ook pakte hij nog elf rebounds. Door de overwinning werden de Hawks de eerste club ooit met een record van 17-0 in één kalendermaand.

Terugkeer
Deze week keerden twee spelers terug op het oude nest. Kevin Love speelde zaterdagnacht met de Cleveland Cavaliers tegen de Minnesota Timberwolves. Josh Smith keerde diezelfde avond met de Houston Rockets terug in Detroit. Beide spelers werden uitgefloten. Kevin Love sloot de terugkeer in Minnesota succesvol af. Hij won met de Cavs met 106-90. De power forward was goed voor veertien punten en zeventien rebounds. Smith verloor met zijn nieuwe club, de Houston Rockets, met 114-106 van de Pistons. Smith scoorde zeven punten en pakte daarnaast hetzelfde aantal rebounds.

Cleveland Cavaliers
De Cleveland Cavaliers zijn net als de Hawks on fire. De ploeg van LeBron James won afgelopen zaterdagnacht alweer voor de tiende keer op rij. King James was de belangrijkste man aan de kant van de Cavs. Hij noteerde tegen de Timberwolves 36 punten, zes rebounds en vijf assists. Op woensdag was Kyrie Irving nog van grote waarde. De point guard scoorde tegen de Portland Trail Blazers (99-94 overwinning) een career-high van 55 punten.

De Cavaliers staan op dit moment op de vijfde plaats in de Eastern Conference. De club heeft 29 overwinningen en twintig nederlagen. Deze week spelen ze tegen de Philadelphia 76ers, de Los Angeles Clippers, de Indiana Pacers en de Los Angeles Lakers.

Oklahoma City Thunder
De Oklahoma City Thunder leden deze week twee dure nederlagen in de strijd om een play-offplek. De ploeg van Scott Brooks ging woensdag met 100-92 onderuit tegen de New York Knicks. Vervolgens werd ook op zaterdagavond verloren. Toen waren de Grizzlies in Memphis met 85-74 te sterk. Oklahoma City staat op dit moment op de tiende plaats in de Western Conference. Het gat met de nummer acht, de Phoenix Suns bedraagt vier wedstrijden. Vanavond speelt de club de thuiswedstrijd tegen de Orlando Magic. Vervolgens spelen ze deze week nog tegen de New Orleans Pelicans (2x) en de Clippers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen