Cardinals op voorsprong, Nationals nog in leven

Door

Los Angeles Dodgers v St Louis Cardinals - Game Three

De St. Louis Cardinals zijn nog één zege verwijderd van de NLCS dankzij een 2-1 overwinning op de Los Angeles Dodgers in Game 3 van de NLDS. De Washington Nationals voorkwamen een derde sweep in de postseason door de San Francisco Giants in het eigen AT&T Park met 4-1 te verslaan.

Clutch homerun
Hyun-Jin Ryu gooide zes sterke inninngs voor de Dodgers in zijn eerste starts sinds 12 september (schouderblessure). De Zuid-Koreaan had echter geen antwoord op Matt Carpenter die de thuisploeg in de derde inning op een 1-0 voorsprong zette met een solo homerun. De derde honkman is on fire in de ALDS.

John Lackey, vorig jaar nog een play-offheld van de Boston Red Sox, gaf slechts vijf honkslagen en één run op voor de Cardinals in zeven innings met acht strikeouts. De veteraan opende de weg voor rookie Kolten Wong die in zevende inning de NL Central-kampioen naar de overwinning leidde met een two-run homer.

Nationals overleven en forceren Game 4
De derde wedstrijd in de serie tussen de Washington Nationals en de San Francisco Giants leek haast een kopie van Game 2. Geen scores en de pitchers die domineerden. In de zevende inning moest de man die verantwoordelijk is voor het scorebord dan toch echt in actie komen. De Nationals scoorden drie runs, twee na een foute aangooi op het derde honk van startende werper Madison Bumgarner.

Daarmee kwam er na 22 innings een eind aan Bumgarner’s scoreless streak. Doug Fister bleef wel ijskoud en leverde zeven shutout innings af voor de Nationals en verlaagde zijn postseason ERA tot 1.78, de op drie na beste in de geschiedenis van de MLB (minimaal zeven starts).

Bryce Harper sloeg zijn tweede homerun in de serie en speelde verdedigend een sterke wedstrijd in het outfield. Oh, en hij is pas 21 jaar.

Komende nacht staat Game 4 op het programma in San Francisco. Ryan Vogelsong van de Giants neemt het dan op tege Gio Gonzalez van de Nationals.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen