Thunder ook te sterk voor Spurs, nieuw logo Charlotte

Door

San Antonio Spurs v Oklahoma City Thunder - Game ThreeDe Oklahoma City Thunder lijken vergeten wat het is om te verliezen. Het team met het beste record in de NBA pakte zaterdagavond alweer de negende zege op rij, ditmaal door de San Antonio Spurs in hun AT&T Center te verslaan: 113-100. Het mannen van coach Scott Brooks bleken vooral op de guard posities en klasse beter dan de verliezend finalist van vorig jaar. Zonder Kawhi Leonard, die naar de tandarts moest, waren de Spurs niet opgewassen tegen het geweld van Russell Westbrook en de doorgebroken 6th man Reggie Jackson.

Westbrook en Jackson konden doen wat ze wilden tegenover de kleinere Tony Parker en noteerde respectievelijk 31 en 21 punten. Kevin Durant had qua score een van zijn slechtere avonden van de laatste weken, maar eindigde toch nog met zeventien punten. Om het af te maken voor de Thunder deed ook Serge Ibaka een flinke duit in het zakje. De forward greep veertien rebounds naast zijn veertien punten de 22ste overwinning van het seizoen voor OKC.

Bij de Spurs waren het de oudgediende die iets terug probeerde te doen. Parker, in zijn eerste wedstrijd terug na een blessure, was goed voor 21 punten en acht assists en Tim Duncan pakte zijn zoveelste double-double met zeventien punten en tien rebounds. Zonder Leonard kon Danny Green zich echter niet bezighouden met het verdedigen van de point guard positie, een zwakte die de Thunder genadeloos afstraften.

Tip-off

De Portland Trail Blazers bleven in het spoor van de Thunder door opnieuw een nipte overwinning te pakken. Thuis werden de New Orleans Pelicans maar net verslagen: 107-110. Zoals bijna gewoonte is de laatste tijd, was het Damian Lillard die de maat sloeg voor Rip City. De kleine point guard scoorde 29 punten, waaronder dertien in het laaste kwart. Zijn basket om het derde kwart af te sluiten was echter misschien wel zijn mooiste van de avond.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bCKxpUosjCk]

De Pelicans bleven aan de hand van Antony Davis en Tyreke Evans lang in de buurt van het team met het op één na beste record in de Western Conference. Davis en Evans waren beide goed voor 21 punten, maar konden dit soort acties simpelweg niet tegenhouden.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KSVI3hwzJ8M]

Three Point Play

  • De Los Angeles Lakers hebben het maar moeilijk. Zonder een spelverdeler en Kobe Bryant werd zaterdag kansloos verloren van de Golden State Warriors: 83-102. Als team wisten de Lakers minder dan een derde van hun schoten raak te mikken en slechts een vijfde van hun drietjes. Andrew Bogut van de Warriors maakte daar dankbaar gebruik van, hij pakte twintig rebounds.
  • Bij dat andere team uit Los Angeles gaat het een stuk beter. De Clippers wonnen hun vierde wedstrijd op rij door vrij gemakkelijk de Denver Nuggets aan de kant te zetten. Jamal Crawford werd topscorer met 27 punten, maar het was Blake Griffin die zijn innerlijke Crawford channelde en de show stal.

    griffin

  • De Charlotte Bobcats heten vanaf volgend jaar de Charlotte Hornets en daar hoort een nieuw logo bij. Op de avond dat de ‘Cats in eigen huis onderuit gingen tegen de Utah Jazz (88-85), werd dat nieuwe logo gepresenteerd. De Hornet heet Hugo en hij is in ieder geval cooler dan Pierre.

  • Stat of the Night

    Wesley Matthews’ schoten dit seizoen zijn ietsje beter dan die van Reggie Evans. Ietsje.

    Matthews:

    matthews

    Evans:
    evans

    The Paint

    Enes Kanter van de Jazz liet een briefje achter voor oud-teamgenoot Al Jefferson.

    Echte liefde vind je op de bank. Deze is voor jou, Swaggy.

    poeder

    Michael Carter Williams kan behalve bijna quadruple-doublen ook nogal dunken.

    mcw

    Tony Allen mist flink, geeft er ongeveer nul om.

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=XzIRe7jskyY&feature=youtube_gdata_player]

    De Suns zijn stiekem (16-10) flink goed. Nou ja, stiekem.

    bledsoe plumlee

    Chris Bosh. Kerstmis. Trui. Dit.

    chris bosh

    Boxscore

    Memphis Grizzlies (11-15) @ New York Knicks (8-18) 95-87
    Washington Wizards (12-13) @ Boston Celtics (12-16) 106-99
    Sacramento Kings (8-18) @ Orlando Magic (8-19) 105-100
    Utah Jazz (8-22) @ Charlotte Bobcats (13-15) 88-85
    Houston Rockets (18-10) @ Detroit Pistons (13-16) 114-97
    Cleveland Cavaliers (10-16) @ Chicago Bulls (10-16) 84-100
    Philadelphia 76ers (8-20) @ Milwaukee Bucks (6-21) 106-116
    Oklahoma City Thunder (22-4) @ San Antonio Spurs (21-6) 113-100
    Dallas Mavericks (15-12) @ Phoenix Suns (16-10) 108-123
    New Orleans Pelicans (11-14) @ Portland Trail Blazers (23-5) 107-110
    Los Angeles Lakers (13-14) @ Golden State Warriors (15-13) 83-102
    Denver Nuggets (14-12) @ Los Angeles Clippers (19-9) 91-112

    Foto’s: Getty Images, Twitter en Reddit.

    Ook leuk om te lezen