NFL Draft: Winners & Losers

Door

2013 NFL DraftHet is misschien wat vroeg om nu al “Winners” en “Losers” aan te wijzen van de 2013 NFL Draft na één dag. Maar er zijn enkele teams en spelers die net iets blijer mogen zijn dan andere met de DAG 2 van de NFL Draft voor de boeg. Een om-en-om top 10.

10. Loser: Manti Te’o
Te’o heeft maanden gewacht voor de entree van de NFL en het binnenstappen van een nieuwe levensfase. Hij zal nog even geduld moeten hebben. Hij werd in verband gebracht met de Vikings en de Bears, maar Minnesota pikte al drie andere spelers op (geen goed teken) en de Bears vonden in Kyle Long een versterking (een slecht teken).

09. Winner: Oakland Raiders
Afgelopen woensdag lekte uit dat de Oakland Raiders grote belangstelling hadden voor Houston cornerback D.J. Hayden. Even was daar het gerucht dat GM Reggie McKenzie de Houston cornerback van het bord zou halen met de No. 3 overall pick. Maar daar werd opeens die plek opgegeven en een twaalfde selectie overall en een extra No. 42 pick waren een feit. McKenzie, die vorig jaar met de Raiders afwezig was in de eerste én tweede ronde kreeg toch de speler die hij wilde plus een waardevolle tweede ronde pick. Dennis Allen moet zijn oog al langere tijd hebben laten vallen op Hayden omdat de head coach een lange geschiedenis heeft als defensive backs coach. Er is niet heel veel aandacht voor de Raiders tijdens offseason, maar ze zijn wel degelijk goed bezig met enkele goede toevoegingen sinds maart. De types die je gaan helpen met de wederopbouw van je franchise.

08. Loser: Dallas Cowboys
Wisconsin v Northern IllinoisTravis Frederick is geen slechte speler. Integendeel, hij kan uitgroeien tot een hele goede. Maar hij stond in vele voorspellingen pas ingemockdraft voor de derde ronde, waar enkele teams de voorbije weken al aangaven deze speler een interessante optie te vinden. Maar niet voor de eerste avond. In dat geval had Dallas beter de keuze kunnen maken naar beneden te ruilen en zichzelf een extra pick (of twee) te verschaffen op vrijdag. Ook de Wisconsin center zelf was verrast en gaf toe dat hij had verwacht te moeten wachten tot minimaal de tweede ronde.

07. Winner: E.J. Manuel
E.J. Manuel werd in de aanloop naar de 2013 NFL Draft al steeds populairder en nu blijkt dat hij de eerste en enige quarterback is die afgelopen nacht gekozen is. Manuel heeft een inspirerend verhaal te vertellen. Zijn moeder ging de strijd aan met borstkanker tijdens zijn laatste jaar in Tallahassee. Afgelopen februari kreeg ze te horen ‘schoon’ te zijn. “Het was zwaar, omdat je je als footballspeler wilt concentreren op football, maar als je moeder zo ziek is ben je ook met die ontwikkelingen bezig,” aldus Manuel tegenover Deion Sanders van NFL Network. “Sinds kind heb ik ups en downs gekend. En nu je dit overkomt ben je verwonderd en blij.” Bills fans zouden dat ook moeten zijn. Ze hebben een franchise quarterback.
2013 NFL Draft
06. Loser: Detroit Lions
Begrijp me niet verkeerd. Ik ben echt groot fan van Ezekiel “Ziggy” Ansah en zijn verhaal over de reis die hij drie jaar geleden ondernam vanuit Ghana. En nu is hij een top vijf selectie voor de NFL. Enkel hadden de Lions een cornerback en een offensive tackle nodig. Beide posities werden niet opgevuld. Een 4-12 team dat beide startende offensive tackles verliest kiest dus voor een pass rusher. En dat is nou net de plek op hun roster waar ze wel diepte hebben.

05. Winner: Minnesota Vikings
Met hun twee eerste ronde picks haalden de Vikings twee defensive players op No. 23 en 25, maar met absolute top vijftien kwaliteiten. Met het toevoegen van Sharrif Floyd, een veelzijdige defensive tackle van Florida, en Florida State cornerback Xavier Rhodes maakte Minnesota twee enorm sterke moves. Kevin Williams mag het komende jaar mentor zijn van Floyd, terwijl Rhodes vervanger kan zijn van Antoine Winfield. En toch was Rick Spielman nog niet klaar. Vlak voor het einde van de avond (nacht zo u wilt) sprong Minnesota de eerste ronde weer in dankzij New England en grepen Cordarelle Patterson met de 29ste pick. Patterson’s cijfers – 46 catches, vijf touchdowns – doen je niet van je stoel vallen, maar hij heeft onmiskenbaar groot atletisch vermogen. Daarnaast is hij ook een wapen als dynamische speler op de positie van kick & punt return. Drie spelers. Drie jongens die een directe impact kunnen hebben in de NFC North. The Vikes!

04. Loser: Quarterbacks
Geno Smith, Matt Barkley, Ryan Nassib, Landry Jones, Mike Glennon en Tyler Wilson stonden allemaal op de nominatie voor een eerste ronde pick, ergens in de aanloop naar de Draft. Na 32 selecties werd echter alleen Florida State gunslinger E.J. Manuel binnengehaald. Smith, onder andere gelinkt als No. 2 aan Jacksonville liet al weten niet meer plaats te nemen in de green room komende avond. Voor het eerst sinds 2000 werd er geen quarterback opgepikt bij de eerste vijf selecties. De positieve insteek? Russell Wilson werd pas in de derde ronde gekozen in 2012.

03. Winner: Offensive Linemen
Wie durft nog te roepen dat quarterbacks en wide receivers alle liefde krijgen? Met één quarterback ergens later op de avond als selectie kunnen de offensive linemen trots zijn op zichzelf met tien nominaties, waaronder drie picks bij de eerste vijf. Eric Fisher en Luke Joeckel werden de eerste offensive tackles die een één-tweetje maakten sinds 1968. De grootste verrassing was echter Oregon guard/tackle Kyle Long die op No. 20 naar Chicago ging. De zoon van NFL on FOX presentator Howie Long gaat zijn broer Chris achterna die ook ooit eerste ronde pick was.

02. Loser: New York Jets
De Jets pikten twee spelers op die directe impact kunnen hebben op het komende seizoen in Dee Milliner en Sheldon Richardson. Ze wilden echter voor Tavon Austin gaan, de wide receiver gaan die een pick eerder naar de Rams ging. Jets fans gedragen zich meestal geanimeerd tijdens de Draft, maar waren nu apathisch. Of wellicht is dit woord passender: verslagen.
2013 NFL Draft
01. Winner: St. Louis Rams
De Rams gaven veel op om Tavon Austin binnen te halen in St. Louis, maar hij was het doel de voorbije weken. Als je krijgt was je wilt dan heb je mijns inziens een homerun geslagen. St. Louis vergaf No. 16, No. 46, No. 78 en No. 222 aan Buffalo voor Austin en de Bills’ derde ronde pick. Austin is een dynamische 5-foot-8, 170-pound playmaker en is een karakteristieke wide receiver. Terwijl de Jets door het ijs zakten deden de Rams wel wat ze moesten doen en haalden Austin binnen op No. 9. Vervolgens zocht GM Les Snead snel contact met zijn oud-collega in Atlanta, Thomas Dimitroff en kwamen zo de Draft weer binnen op No. 30. Door die plaats vervulde St. Louis de nood op de positie van linebacker met de selectie van Alec Ogletree. Ogletree stond zo laag op de ladder vanwege off-the-field zorgen (schorsingen in 2012 en rijden onder invloed). Jeff Fisher is echter niet bang aangelegd (kijk naar Janoris Jenkins, Adam Jones en Albert Haynesworth). De Seahawks en 49ers domineerden de headlines tijdens offseason, maar zo stilletjes aan is er ook een derde team in de NFC West dat zich sterk aan het opladen is. Met het toevoegen van Jake Long en Jared Cook in free agency en nu Austin en Ogletree mag niemand de Rams onderschatten in 2013.

Foto’s: Getty Images

4 Reacties
  1. Dennis 11 jaar ago

    Anzah, Suh, Fairley dat is wel intimiderend, maar inderdaad ze hadden andere needs!

  2. Justin Kevenaar 11 jaar ago

    Oakland als winnaar ben ik het niet helemaal mee eens, Hayden is namelijk wel gewoon een dikke reach, als ze persé hem wilden hadden ze nog verder omlaag kunnen traden denk ik om zo meer latere picks te krijgen.

  3. Dennis 11 jaar ago

    Mike Mayock vindt Hayden de beste corner in deze draft en een reach valt wel mee, zeker als je een extra pick in de 2de ronde hebt. Ik denk dat de Raiders het goed gespeeld hebben!

  4. Justin Kevenaar 11 jaar ago

    Mjah ok die pick maakt het inderdaad wel beter dat ben ik met je eens, want Oakland heeft genoeg gaten en misschien dat ze nu met nieuwe management eindelijk kappen met het opgeven van draft picks en nu juist eens picks gaan verzamelen en naar het groter geheel gaan kijken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen