NFL Update: Operatie voor DeMarco Murray

Door

DeMarco Murray

Dallas Cowboys-running back DeMarco Murray heeft maandagnacht tegen de Philadelphia Eagles een breuk opgelopen in zijn linkerhand en werd er maandag ook aan geopereerd. Volgens NFL Network-journalist Albert Breer heeft dit echter niet per se gevolgen voor de beschikbaarheid van Murray. Niets zou er op wijzen dat hij zondag niet gewoon kan aantreden tegen de Indianapolis Colts.

Murray is een zeer belangrijke pion in de offense van de Cowboys dit seizoen. Afgelopen zondag had hij nog 31 carries en in de wedstrijd tegen de Chicago Bears vorige week zelfs 41. Dit seizoen heeft hij de bal in totaal al 351 keer gedragen voor 1.687 yards en 11 touchdowns. Als Murray echter niet fit raakt, zullen Joseph Randle en Lance Dunbar dit verlies moeten proberen opvangen.

RG III start ook volgend weekend voor de Redskins
Robert Griffin III heeft een solide wedstrijd achter de rug afgelopen weekend. Dat zag ook Washington Redskins-coach Jay Gruden en het leverde Griffin meteen de verzekering op dat hij ook komende zaterdag opnieuw zijn kans mag gaan tegen de Philadelphia Eagles. Griffin gooide 18 rake passes op 27 pogingen (66,7%) voor 236 yards en één touchdown en geen enkele pick nadat hij overnam voor Colt McCoy zondag tegen de New York Giants. Daarbovenop liep hij zelf 46 yards bij elkaar en werd hij zeven keer gesacked. Gruden voegde er nog aan toe dat hij niet verwacht dat McCoy zaterdag fit zal zijn. Het plan is om de offense te bouwen in functie van de sterktes van Griffin. Zo krijgt hij na een turbulent seizoen misschien toch nog de kans om zich in de kijker te spelen (bij de Redskins of andere gegadigden)…

Pettine behoudt vertrouwen in Johnny Football
Cincinnati Bengals v Cleveland BrownsJohnny Manziel heeft niet bepaald een schitterend debuut gemaakt als starting quarterback in de NFL afgelopen weekend. Toch behoudt Cleveland Browns coach Mike Pettine het vertrouwen in de rookie. “We gaan door met Manziel als quarterback”, aldus Pettine maandag. Na het bekijken van de wedstrijdbeelden, kwamen Pettine en zijn entourage tot de conclusie dat het probleem niet enkel bij Manziel diende te worden gezocht. “We konden zondag even goed Brian Sipe (NFL MVP in 1980, red.) laten spelen en het had weinig aan de uitslag veranderd”, aldus Pettine. Manziel zou op training echter goeie dingen hebben laten zien en lijkt zijn kans te mogen gaan in de laatste wedstrijden van het seizoen tegen de Baltimore Ravens en Carolina Panthers.

Lindley start tegen de Seahawks
Nog een team waar ze problemen hebben op de quarterbackpositie, is de Arizona Cardinals. De ‘Cards’ kunnen komend weekend de titel pakken in de NFC West tegen de Seattle Seahawks, maar zullen dat moeten doen met een behoorlijk onervaren quarterback. Ryan Lindley kwam in zijn hele carrière amper in zeven NFL-wedstrijden in actie en gooide daarin slechts 180 passes zonder ook maar één touchdown. Toch kondigde Arizona-coach Bruce Arians maandag aan dat Lindley zondag mag starten. Daarnaast houdt de coaching staff ook enkele plays klaar voor rookie Logan Thomas, een meer atletische quarterback. Thomas mag dan wel meer potentieel hebben, hij is volgens Arians nog niet klaar voor de starterspositie.

Na het uitvallen van Carson Palmer en Drew Stanton, is dit al de derde quarterback voor Arizona dit seizoen en dit op een wel erg ongelegen moment. De Seahawks laten de afgelopen vier wedstrijden namelijk slechts gemiddeld zeven punten en 188 yards toe. De laatste keer dat Lindley tegen deze defense speelde, verloren de Cardinals trouwens met 58 punten… Hopelijk maakt hij er komend weekend een spannendere wedstrijd van!

Geen gebrek aan vertrouwen bij Broncos
De Denver Broncos zijn al een tijdje niet meer zo dominant als in het begin van het seizoen en vorig jaar. Het lijkt er momenteel zelfs op dat ze zullen moeten gaan winnen in Foxborough om voor het tweede jaar op rij aan te treden in de Super Bowl. Ondanks alles blijven ze in Denver toch overwinningen binnenhalen en is er geen gebrek aan zelfvertrouwen te bespeuren in de spelerskern.

Terrance Knighton is daar een mooi voorbeeld van: “Het doet er niet toe wat er gebeurt. Op het einde van het seizoen steken wij die trofee in de lucht”, aldus de defensive tackle na de overwinning afgelopen zondag tegen de San Diego Chargers. “Het kan me niet schelen of New England niet meer verliest, waar we moeten spelen of wie onze tegenstander is. We zijn pas tevreden als we die trofee in handen hebben. Dus als we naar New England moeten in de play-offs en winnen in een plaats waar we dat niet gewoon zijn, dan gaan we dat laten gebeuren.” Straffe uitspraak van Knighton, die na het interview blijkbaar zelf ook nogal geschrokken was van zijn eigen woorden, waarna hij ze wenste te nuanceren op Twitter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen