American View NBA: Pre-season 2

Door

In de rubriek American View licht de NBA-redactie artikelen uit die op de vele Amerikaanse basketball-sites te vinden zijn. Het zijn allemaal must-reads (ook allemaal in het Engels, maar dat moet geen probleem zijn), om je voor het weekeinde wat handreikingen te doen wat betreft tijdsbesteding.

  • True Hoop heeft een analyse van de laatste play in Game 7 van de Western Conference Semi-Finals in 1993. In de laatste secondes van de wedstrijd tegen de Sonics speelde Hakeem Olajuwon de bal naar een medespeler in plaats van zelf een schot te nemen. Maar er was nog veel meer aan de hand. Een zesde man op het veld genaamd Winston Garland bijvoorbeeld.
  • De battle tussen Kobe Bryant en Smush Parker ligt al weer een tijdje achter ons. Bryant noemde Parker de slechtste basketballer waarmee hij ooit had samengespeeld. Het verhaal van Smush Parker is echter interessanter dan je zou denken. Dus, sit back en relax. Pak een kopje koffie, koekje erbij, en lees het verhaal over een man die voorbestemd was voor de NBA, de league haalde, maar nooit echt tot volle ontplooiing kwam. A guy who was called Squoosh.
  • Het is de laatste jaren een beetje een begrip geworden: de League Pass darlings. Teams die niet echt mee zullen doen om de prijzen in de NBA, maar toch zo ontzettend leuk zijn om naar te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de Timberwolves vorig jaar.  The Basketball Jones maakte een Power Rankings voor deze teams. Bekijk die ranglijst hier.
  • Een hoop voorspellingen, de ene beter dan de andere, maar zeker de moeite waard om door te nemen. De nieuwe favoriete schrijver van SportAmerika, Zach Lowe van Grantlan, speelt voor Nostradamus. Lees zijn ideeën voor komend seizoen hier.
  • Lamar Odom werd bij de LA Lakers ooit verkozen tot Sixth Man of the Year. Dat lijkt al weer een eeuwigheid geleden. Toen Odom eerst verplicht de Lakers moest verlaten, maar toch bleef omdat de trade niet doorging, vond Lamar het welletjes en pakte zelf zijn biezen. Hij vertrok naar Dallas Mavericks, maar was daar slechts een karikatuur van zichzelf. De Clippers hebben zich nu ontfermd over de verloren zoon die LA zo miste. Positief: Odom zegt zich goed te voelen.
  • Heb je even een dikke twee uur de tijd? Dan zijn deze podcasts van columnist Bill Simmons en zijn maatje Joe House zeer de moeite waard. Op humoristische wijze gaan ze door alle teams in de NBA om te kijken of ze op hen gaan wedden. Deel 1 (Eastern Conference) en deel 2 (Western Conference).
  • Andrew Bynum maakte deze zomer de overstap naar Philadelphia 76ers. Algemeen wordt aangenomen dat Bynum kan domineren in de Eastern Conference. Maar zijn de Sixers inderdaad beter af met Bynum en zonder Andre Iguodala en Lou Williams? Offensief lijkt Bynum wel een plus, maar defensief? Lees dit artikel voor een analyse van de defensieve zwakheden van Bynum.
  • Gevolgd door een mooie vergelijking tussen Dwight Howard en Bynum door Bleacher Report. Lees hier.
  • Er mag dan een prachtige advertentie hebben gestaan in de Boston Globe waarin Ray Allen de stad bedankte, nu hij in het zonnige Miami bivakkeert kunnen de Celtics geen goed meer doen. En ook dit hadden we inmiddels toch afgesloten? Ray Allen zet nu uiteen waarom hij niet in Boston kón blijven en gaat in op zijn relatie met Rondo. De Miami Herald heeft er een verhaal over.

Lees hier de American View van vorige week: Pre-season 1.

 

Ook leuk om te lezen