32-in-32: Washington Redskins

Door

De Washington Redskins hebben een wisselvallig seizoen achter de rug. Ze wonnen acht keer, verloren zeven keer en speelden één keer gelijk. De franchise speelde lang mee om een plek in de play-offs, maar hun wisselvalligheid deed ze de das om. Het gevoel dat er meer in had gezeten overheerste in Washington en er werd geconstateerd dat vooral de verdediging moest verbeteren. Deze conclusie en het feit dat er een aantal grote contracten dreigden af te lopen, bepaalden het verloop van het voorseizoen van de Redskins.

Offseason

Hét verhaal van het voorjaar was de soap rond quarterback Kirk Cousins. De organisatie plakte de franchise tag op de aanvalsleider, in de hoop tot een meerjarige deal te komen, maar dit mislukte. De kans bestaat dat nu ze hun aanvalsleider na dit seizoen kwijt raken via free agency. De Redskins verloren wel hun twee top receivers. Pierre Garcon vertrok naar de 49ers en DeSean Jackson naar de Buccaneers. De ploeg uit Washington presenteerde wide receiver Terrelle Pryor als de nieuwe #1 wideout. De eerstejaars (omgeturnde) receiver maakte indruk en liet vorig jaar, bij de waardeloze Browns, zien veel potentie te hebben. Verder wisten ze right tackle Morgan Moses en tight Vernon Davis voor langere tijd vast te leggen voor de aanval.

Bij de verdediging waren veel meer noemenswaardige wijzigingen. Het midden van de verdediging werd verstevigd met de tackles Philip Taylor, Terrel McClain en Stacy McGee, om de tegenvallende run defense te verbeteren. De ruggengraat van de verdediging werd versterkt met de agressieve safety D.J. Swearinger en ervaren linebacker Zach Brown. Verder verlengden ze het contract van linebacker Will Compton. Ondanks deze investeringen had de verdediging meer kwaliteit nodig en de draft werd hiervoor aangewend.

Met de eerste twee picks werden twee posities versterkt, die daar het meest behoefte aan hadden. De Redskins kozen in de eerste ronde (17) defensive tackle Jonathan Allen. Veel scouts beschouwden hem als een onbetwiste top-1o keuze, maar door verhalen over beginnende artritis in zijn schouders, was zijn waarde gedaald. Als dit blijkt mee te vallen, is Allen een absolute steal. Ryan Anderson werd als tweede gekozen en is een directe upgrade voor de matige pass rush. Running back Samaje Perine was ook een noemenswaardige pick, omdat hij Rob Kelley direct perfect zou kunnen aanvullen in de running game.

Offense

Het goede spel van Kirk Cousins werd mede mogelijk gemaakt door een van de beste offensive lines van de competitie. Trent Williams is de beste left tackle van de NFL en Moses heeft de potentie dat te worden. Op right guard hebben ze met Brandon Scherff een potentiële ster en een geboren leider. Spencer Long heeft een jaar ervaring opgedaan als center en zal naar verwachting beter presteren dan vorig jaar. Alleen Lauvao is een onzekerheidje, maar lijkt zich steeds beter te ontwikkelen door de kwaliteit om zich heen.

Running back Rob Kelley wist vorig jaar niet echt te overtuigen. Hij is een fysiek sterke back, maar mist de kwaliteit om grote plays te maken. Daarom wordt hij dit jaar waarschijnlijk vergezeld door Perine. De laatstgenoemde lijkt Kelley goed te complementeren en wél de broodnodige splash plays te kunnen leveren. Het is interessant om te zien hoe de running game zich zal ontwikkelen dit jaar, nu ze een sterke lijn én een compleet achterveld hebben. Dit kan wel eens heel goed uitpakken voor de passing game.

De Redskins hebben, mits fit, de wapens om een top aanval neer te zetten. Nieuwkomer Pryor maakt indruk in het voorseizoen en lijkt al een goede chemie met Cousins te hebben opgebouwd. De flitsende Jamison Crowder had dit al met zijn quarterback en zal weer een belangrijk wapen voor Cousins zijn vanuit de slot. Josh Doctson werd vorig jaar in de eerste ronde van de draft gekozen, maar kwam in zijn eerste jaar nauwelijks in actie door een zware blessure. Hij wordt langzaam gebracht dit seizoen. Jordan Reed is een van de beste tight ends, maar worstelt ook met zijn gezondheid. Zijn beschikbaarheid is dé X-factor voor deze aanval, want Cousins blijkt nauwelijks te stoppen met zijn tight end op het veld.

Defense

De defensive line is bijna compleet vernieuwd en vooral ingericht op het stoppen van de run. Deze linie wordt dit jaar gecoacht door een beste defensive line coaches, Jim Tomsula. Aan hem de taak om er een oersterk geheel van te smeden, want individueel houdt het niet over. Stacy McGee heeft vorig jaar nauwelijks gespeeld, terwijl Phil Taylor zelfs twee seizoenen niet in actie kwam. Dit zijn niet de bouwstenen waar je op kan vertrouwen. Allen is nu al de beste lineman die ze hebben. De rookie heeft het allemaal, sterk tegen de run, goede pass rush en een ongelofelijke motor.

De pass rush van de Redskins was al niet indrukwekkend en kreeg ook nog eens klap te verduren met de schorsing van Trent Murphy. De pass rusher is de eerste vier wedstrijden geschorst. Ryan Kerrigan is de meest consistente pass rusher, met bijna 60 sacks in 6 seizoenen. Hij zal vanaf de andere kant worden ondersteund door Preston Smith en rookie Ryan Anderson. In het centrum hebben ze met Brown en Mason Foster twee tackle-machines in de gelederen. Zij zullen de toon gaan zetten. Will Compton is hun back-up en zorgt er mede voor dat Su’A Cravens dit jaar een vaste positie krijgt in de achterhoede.

Dé grote naam van de secondary is Josh Norman. De cornerback was in zijn eerste jaar in Washington nog niet op zijn oude niveau, maar nog steeds erg solide. De andere twee corners zijn van een veel minder niveau. Bashaud Breeland is te inconsistent en Kendall Fuller te onervaren. Niet echt de ingrediënten voor een stabiele secondary. De jonge Su’A Cravens lijkt met zijn snelheid en tackle kwaliteiten perfect te passen op zijn ‘nieuwe’ positie. Hij heeft de potentie om uit te groeien tot een topspeler. Swearinger is het slot op de deur, maar past met zijn agressieve speelstijl beter in de box. De vraag is of hij de discipline kan opbrengen om deze nieuwe positie te vervullen.

Conclusie

De Washington Redskins is een team vol vraagtekens aan beide kanten van de bal en daarom lastig in te schatten. De aanval is nog steeds van een bovengemiddeld niveau, maar zal in het begin vooral op zoek zijn naar de chemie. Als Cousins al zijn wapens het hele seizoen tot zijn beschikking heeft, kunnen ze aanvallend beter dan vorig jaar presteren. De verdediging kent te veel nieuwe gezichten om consistente prestaties te eisen. De verwachting is dat ze vooral in het begin veel punten zullen weggeven. Kirk zal veel moeten scoren om de overwinningen binnen te halen voor de Redskins. Dit maakt het wel leuk voor het publiek.

Voorspelling: 7-9

1 Reactie
  1. Chris Koopmans 6 jaar ago

    Aanvallend talent is er wel, maar ben heel nieuwsgierig of Pryor en Doctson het verlies van Garcon en Jackson kunnen goedmaken. Daarnaast nog het vertrek van coach McVay naar Rams. Mogelijk pluspuntje: Mocht Junior Galette eindelijk eens gaan spelen dit seizoen in Washington en richting zijn niveau van 2013 en 2014 komen kan hij een positieve verrassing zijn voor de pass rush.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen