#14 Arizona State in overtime voorbij #17 Utah

Door

Utah v Arizona State

Arizona State deed vandaag uitstekende zaken in de Pac-12 South. Zelf wonnen ze in een thriller van Utah, terwijl Arizona onderuit ging tegen UCLA. Arizona State is nu de enige ploeg in de Pac-12 South die slechts één keer heeft verloren.

Kick in overtime

De wedstrijd was vooral een strijd tussen de twee kickers, omdat beide ploegen slechts één keer de endzone wisten te vinden. Tijdens de reguliere speeltijd was Utah kicker Andy Phillips al goed voor drie fieldgoals, waaronder een magistrale van 50 yards. Zijn tegenstander aan de kant van Arizona State maakte wel een foutje, maar maakte ook drie fieldgoals, waarbij zijn langste 45 yards was.

Beide teams een touchdown en drie fieldgoals dus. Het gevolg was een gelijke stand na 60 minuten en dus overtime. Een overtime waarin beide teams de endzone niet wisten te vinden en de druk dus weer op de schouders van de kickers lag. Twee kickers die als uitstekend te boek staan.

Eerst aan de beurt was Andy Phillips voor Utah. Tot ontzetting van de Utes miste hij zijn eerste poging in overtime. Een zucht van verlichting kwam van de bank toen duidelijk werd dat Arizona State echter om een time-out had gevraagd, waardoor hij nog een kans zou krijgen. Normaal missen goede kickers nooit zo’n kans, maar Andy Phillips deze keer wel. Zane Gonzalez wist namens Arizona State het hoofd wel koel te houden en maakte daarmee zijn fout eerder in de wedstrijd goed.

#12 Arizona onderuit tegen #22 UCLA

Arizona had dit seizoen al meerdere mooie prestaties laten zien, maar kwam er tegen UCLA niet aan te pas. Slechts 255 yards wisten de Wildcats te produceren en ze gingen dan ook kansloos onderuit tegen UCLA met 17-7.

Het scoren ging UCLA overigens ook niet eenvoudig af. Hoewel ze vrij eenvoudig iedere keer het veld overstaken, kwamen ze voor rust niet verder dan een fieldgoal. Na rust was het grotendeels hetzelfde verhaal, met één grote uitzondering. In een periode van slechts 47 seconden gedurende het derde kwart wist UCLA twee keer de endzone te vinden om daarmee de zege veilig te stellen.

UCLA quarterback Brett Hundley was met 189 yards en een touchdown passing en 131 yards rushing opnieuw dominant aanwezig. Buiten de prestaties van Hundley was het echter een wedstrijd om snel te vergeten.

#5 Oregon wint eindelijk van Stanford

Stanford was de afgelopen jaren de angstgegner geworden voor Oregon quarterback Marcus Mariota. Twee keer al verloor Mariota met zijn Ducks van Stanford en daarmee was dat de enige ploeg in de Pac-12 waar Mariota nog nooit van gewonnen had. Hij spoelde de nare smaak van de vorige jaren hoogstpersoonlijk weg door te schitteren in een eenvoudige 45-16 overwinning.

Stanford staat bekend om haar uitstekende verdediging, maar daar was deze wedstrijd niets van terug te zien. De aanval van Oregon liep op rolletjes en was, op één interception van Mariota na, foutloos. Mariota speelde de sterren van de hemel en was goed voor 258 yards en twee touchdowns door de lucht en 85 yards en twee touchdowns over de grond. Mariota zal dankzij zijn prestatie vol mee blijven doen om de Heisman en lijkt momenteel samen met Dak Prescott van Mississippi State de favoriet.

Stand van zaken Pac-12

Oregon gaat comfortabel aan de leiding in de Pac-12 North en zal zeker om het kampioenschap in de Pac-12 mogen spelen. Wie in die wedstrijd de tegenstander gaat worden is nog niet te zeggen. In de Pac-12 South gaat Arizona State na dit weekend weliswaar alleen aan de leiding, maar zij moeten het nog opnemen tegen Utah en Arizona. Verliezen ze één van deze twee wedstrijden, dan ligt de strijd weer wijd open. Er zijn namelijk niet minder dan vier teams die op één verliespartij van Arizona State staan. Het blijft dus spannend.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen