Soriano slaat Yankees weer langs Angels

Door

Los Angeles Angels of Anaheim v New York YankeesIn navolging van zijn sterke prestatie van gisteren tegen de Angels deed Alfonso Soriano er gisteren nog een schepje bovenop. Net als een dag eerder sloeg de outfielder twee homeruns maar in plaats van zes RBI’s sloeg hij dit keer zeven punten over de plaat, waarmee hij een persoonlijk record vestigde. Deze offensieve productie was meer dan genoeg voor de overwinning van Yankee-starter Ivan Nova, die wederom een sterk wedstrijd gooide (7.1 innings, zes strikeouts, nul walks en drie runs tegen).

Leading off

De Pirates boekten een belangrijke 1-5 overwinning op de Cardinals, een van hun twee grote rivalen in de strijd om de koppositie in de NL Central. De grote uitblinker in deze wedstrijd was wel pitcher Francisco Loriano die de hele wedstrijd gooide en pas in de negende inning een punt hoefde toe te staan. In totaal stond hij slechts vier hits toe, gooide hij maar één keer vier wijd en stuurde hij zes slagmensen met drie slag terug naar de dugout. Wat deze prestatie helemaal bijzonder maakte, was het feit dat Liriano hiervoor slechts 94 pitches nodig had.

Three Strikes

    • Miguel Cabrera was weer eens belangrijk voor zijn ploeg. De Tigers voorkwamen gisteren via een 6-4 overwinning een sweep tegen de White Sox en Miggy had weer eens een groot aandeel in de zege. Met zijn three-run homerun in de derde inning bracht hij de beide ploegen weer op gelijke hoogte. Het bijzondere aan de prestaties van de slugger van de afgelopen periode is dat hij al zo’n drie weken last van zijn rug heeft. Cabrera miste ook al een aantal wedstrijd maar speelde ook vaak door de pijn heen. En dat deed hij met verve, getuige zijn zes homeruns en vijftien RBI’s in de afgelopen roadtrip van tien wedstrijden.
    • De Nationals hebben de achtervolging ingezet in de strijd om een ticket voor de play-offs. Gisteren wonnen ze hun vijfde wedstrijd op rij, maar de inhaalrace lijkt te laat te komen. In de NL East hebben de Braves inmiddels al een grote voorsprong opgebouwd en ook in de strijd om een wildcard staan de Nats 8,5 wedstrijd achter op de plek die toegang tot het naseizoen geeft. Daarnaast zijn de Diamondbacks en Reds, twee van hun concurrenten, ook bezig aan goede series. Maar hoe het ook zij, de game-saving catch van Denard Span gisteravond mocht er zeker zijn.
    • Over game-saving catches gesproken, daar kan Astros-outfielder Robbie Grossman ook over mee praten. Net als gisteren was Chris Young van de A’s dicht bij een walk-off homer, maar waar hij gisteren de foul pole op een haar na miste, zag hij zijn bal dit keer door Grossman gevangen worden.

Seventh-inning stretch

Rockies-catcher Yorvit Torrealba zorgde hoogstpersoonlijk voor een mooie double play door bij het derde honk (!) twee Padres uit te tikken.

 

Yasiel Puig laat maar weer eens zien dat hij over een ijzersterke arm beschikt.

Going Dutch

      • Jurickson Profar sloeg nul uit drie, met een vrije loop en een run
      • Andrelton Simmons kwam als pinchhitter in de wedstrijd en sloeg een uit twee met een run
      • Kenley Jansen kwam niet in actie voor de Dodgers.
      • Didi Gregorius sloeg een uit vijf met een run in de marathonpartij tegen de Orioles.

Extra innings

Rockies-eerste honkman Michael Cuddyer is niet alleen een begenadigd baseballer, hij kan ook aardig goochelen. In het onderstaande filmpje laat hij zijn kunsten zien op de straten van New York.

Scoresheet
Los Angeles Angels (53-66) @ New York Yankees (62-57) 3-11
San Francisco Giants (52-67) @ Washington Nationals (59-60) 5-6
Boston Red Sox (72-50) @ Toronto Blue Jays (54-65) 3-4 / na tien innings
Philadelphia Phillies (53-67) @ Atlanta Braves (74-47) 3-6
Seattle Mariners (55-64) @ Tampa Bay Rays (67-51) 4-5
Milwaukee Brewers (52-68) @ Texas Rangers (70-51) 4-5
Cincinnati Reds (68-52) @ Chicago Cubs (52-68) 5-0
Detroit Tigers (70-49) @ Chicago White Sox (46-73) 6-4
Miami Marlins (46-73) @ Kansas City Royals (62-56) 5-2
Cleveland Indians (65-56) @ Minnesota Twins (53-65) 9-8 / na twaalf innings
Pittsburgh Pirates (71-48) @ St. Louis Cardinals (68-51) 5-1
San Diego Padres (54-66) @ Colorado Rockies (57-65) 2-4
Baltimore Orioles (65-55) @ Arizona Diamondbacks (62-57) 4-5 / na veertien innings
Houston Astros (39-80) @ Oakland Athletics (67-52) 2-1 / na elf innings
New York Mets (54-64) @ Los Angeles Dodgers (70-50) 4-5 / na twaalf innings

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen