Yankees winnen pitchers’ duel tegen Dodgers

Door

New York Yankees v Los Angeles DodgersVoormalig Dodger Hiroki Kuroda en Clayton Kershaw deden wat voorafgaand aan deze wedstrijd van de twee aces werd verwacht; ze hielden de slagploeg van de tegenstander volledig in bedwang. Pas in de negende inning, nadat beide pitchers waren vervangen, scoorden de Yankees het eerste punt en daar was een arbitrale dwaling voor nodig. De scheidsrechter op het derde honk miste de mislukte checked swing van Lyle Overbay, wat drie slag en de derde uit zou hebben betekend, waarna de pinchhitter met de volgende bal Robinson Cano over de thuisplaat sloeg. Vervolgens ging tweede honkman Mark Ellis ook nog in de fout bij een popup, waardoor de bezoekers twee extra punten in de schoot geworpen kregen. Mariano Rivera maakte vervolgens geen fout en stelde met twee strikeout de 3-0 overwinning veilig.

Leading off

The Pittsburgh Pirates are here to stay. De ploeg uit Steel City is al wel vaker goed begonnen aan een seizoen, maar zakte vervolgens naar de All-Star Break helemaal terug. Dit jaar lijkt dat uit te blijven, waardoor de Pirates niet alleen afstevenen op hun eerste winning season in 21 jaar, ze zijn ook hard op weg naar de playoffs. Deze week staat er een belangrijk serie van vijf wedstrijden tegen de St. Louis Cardinals op het programma met de koppositie in de NL Central op het spel. Pittsburgh won gisteren ook het vierde duel en heeft daarmee nu een voorsprong van 2,5 wedstrijd op hun concurrent. Vandaag staat het laatste duel op het programma en kan er dus voor een belangrijke sweep worden gezorgd.

Three Strikes

  • De Texas Rangers wonnen ook gisteren van de LA Angels en voltooiden daarmee de sweep tegen hun divisierivalen. Wat de zege bijzonder maakte, was het feit dat deze net als de twee eerdere overwinningen tot stand kwam via een walkoff homerun. Dit keer was het Adrian Beltre die zijn ploeg als overwinnaar van het veld liet stappen.
  • Het ging niet zonder slag of stoot, maar de Red Sox pakten gisteren de koppositie in de AL East weer over van de Rays. Waar de ploeg uit Florida in eigen huis met 0-7 verloor van de Diamondbacks, lukte het Boston pas in de vijftiende inning om de Mariners op de knieën te krijgen. Stephen Drew zorgde met een RBI-single voor de 5-4 zege.
  • De top van de AL Central heeft zijn vorm gevonden. Zowel de Tigers als de Indians als de Royals wonnen gisteren en verlengden daarmee hun winning streaks van respectievelijk vijf, zeven en acht wedstrijden.

Seventh-inning stretch

De Red Sox wonnen uiteindelijk alsnog in de vijftiende inning, maar de wedstrijd was al in de veertiende inning beslist geweest als Michael Saunders niet zo’n fantastische arm had gehad.

De verdedigende actie van Phillies-derde honkman Cody Assche in pas zijn tweede wedstrijd op het hoogste niveau mocht er ook zeker zijn, net als zijn aangooi naar het eerste honk die erop volgde.

Going Dutch

  • Andrelton Simmons sloeg twee uit drie met een run.
  • Roger Bernadina verving in de achtste inning Bryce Harper in het veld maar kreeg geen slagbeurt.
  • Didi Gregorius, Kenley Jansen en Jurickson Profar kwamen niet in actie.

Extra innings

De trade deadline in de MLB ging gisteren vrij geruisloos voorbij en verdere blockbusterdeals (naast de trade tussen drie teams die Jake Peavy naar Boston bracht) bleven uit. Toch vonden er nog twee noemenswaardige plaats. Zo versterkten de Orioles hun starting rotation door Bud Norris aan te trekken van de Houston Astros in ruil voor outfielder L.J. Hoes, een pitching prospect en een draftkeuze. Ook San Diego kreeg er een starting pitcher bij. Ian Kennedy, die bezig is met een teleurstellend jaar, komt over van de Diamondbacks die daar reliever Joe Thatcher, een Minor League-pitcher en een draftkeuze voor terugkrijgen.

Scoresheet

Milwaukee Brewers (45-62) @ Chicago Cubs (49-57) 1-6
St. Louis Cardinals (62-43) @ Pittsburgh Pirates (64-42) 4-5
Houston Astros (36-70) @ Baltimore Orioles (59-49) 11-0
Chicago White Sox (40-65) @ Cleveland Indians (59-48) 5-6 / na tien innings
San Francisco Giants (47-59) @ Philadelphia Phillies (50-57) 9-2
Washington Nationals (52-56) @ Detroit Tigers (61-45) 1-11
Seattle Mariners (50-57) @ Boston Red Sox (65-44) 4-5 / na vijftien innings
Colorado Rockies (51-58) @ Atlanta Braves (63-45) 0-9
New York Mets (48-57) @ Miami Marlins (41-56) 2-3
Arizona Diamondbacks (55-52) @ Tampa Bay Rays (64-44) 7-0
Los Angeles Angels (48-58) @ Texas Rangers (59-49) 1-2
Kansas City Royals (53-51) @ Minnesota Twins (45-59) 4-3
Toronto Blue Jays (50-57) @ Oakland Athletics (63-45) 5-2 / na tien innings
New York Yankees (55-51) @ Los Angeles Dodgers (57-48)
Cincinnati Reds (60-49) @ San Diego Padres (50-59) 4-1

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen