Wilson en verdediging Seattle te sterk voor Eagles

Door


De Seattle Seahawks hebben de Philadelphia Eagles de tweede nederlaag van het seizoen bezorgd. De verdediging van de Seahawks wist het Carson Wentz de hele wedstrijd moeilijk te maken en stond slechts tien punten toe. Aan de andere kant liet Russell Wilson zijn kwaliteiten nogmaals zien en nam hij zijn ploeg op sleeptouw naar een 24-10 zege. Door de nederlaag komt er voor de Eagles een einde aan een serie van negen overwinningen en is de strijd in de NFC weer helemaal open.

1ST DOWN: RUSSELL WILSON FOR MVP

Na de blessures van Kam Chancellor en Richard Sherman gaf niemand meer iets voor de kansen van de Seahawks, zeker gezien het zware resterende programma van Seattle. Maar dat was buiten Russell Wilson gerekend. De quarterback is de complete aanval van zijn ploeg en gebruikte het duel in de spotlights om nog maar eens zijn klasse te bewijzen. Wilson maakte play after play, zoals in dit geval met Mike Davis.

Uiteindelijk was Wilson goed voor 227 yards, 3 touchdown passes en 31 rushing yards. En een overwinning.

2ND DOWN: CARSON WENTZ FOR MVP

Carson Wentz had niet de beste wedstrijd van zijn loopbaan. In de eerste helft miste de quarterback een paar kansen om te scoren en zijn fumble (zie 3rd down) was cruciaal in het duel. Maar toch liet de jonge quarterback zien waarom hij het beste seizoen van iedereen in de NFL heeft en de MVP-award verdient. Deze pass is van buitenaardse klasse.

3RD DOWN: DISCUTABELE FUMBLING IN DE ENDZONE-REGEL NEKT EAGLES

Het is dit seizoen al vaker gebeurd. Een aanvaller verliest de bal vlak voor de endzone en de bal rolt door de endzone het veld uit. Het overkwam Carson Wentz deze wedstrijd.

Verlies in je ergens anders op het veld de bal en gaat deze over de zijlijn, dan krijgt de aanvallende partij de bal op die plek. Bij een fumble in de endzone is dit niet het geval, maar is het gelijk een touchback, wat dus balverlies betekent voor de aanvallende partij, ook al heeft de verdediging de bal niet op tijd in bezit heeft weten te krijgen. De straf is te zwaar voor het balverlies en was hier cruciaal in het duel. In plaats van 10-10 kregen de Seahawks de bal en wisten zij de stand op 17-3 te brengen.

4TH DOWN: HEERLIJKE STRIJD IN DE NFC

De play-off race is door de zege van de Seahawks een stuk interessanter geworden. De Eagles zien de Vikings langszij komen, en hebben maar een voorsprong van een wedstrijd op de Saints en Rams. De Eagles blijven komende week aan de westkust, want volgende week gaat de ploeg op bezoek bij de L.A. Rams, die vandaag ook wisten te winnen. Seattle blijft ondertussen op de zesde plaats in de NFC staan, goed voor een plek in de wild card. De achterstand op de Rams in de divisie is maar een wedstrijd, met het tweede onderlinge duel nog op het programma. De Seahawks wonnen eerder al in Los Angeles, waardoor een zege in eigen huis Seattle aan kop van de NFC West brengt. Het worden dus nog spannende weken in de NFC.

COVER PHOTO: SEATTLE SEAHAWKS

Ook leuk om te lezen