Williams (Nets) maakt onverwachts debuut voor Besiktas

Door

Het Turkse avontuur is van start gegaan voor Deron Williams. De New Jersey Nets ster, die in afwachting van de NBA lockout voor een buitenlands avontuur wilde gaan, maakte afgelopen zaterdag zijn debuut voor zijn nieuwe werkgever.

Gedurende een vriendschappelijk toernooi namen de Besiktas Black Eaglkes het op tegen het Italiaanse Montepaschi Siena. De Turken wonnen met 93-91 en Williams was goed voor 14 punten, 8 rebounds en 6 assists.

Zijn debuut stond eigenlijk voor later op de planning. D-Will twitterde dan ook vol verbazing na afloop. ,,Ik ging naar de hal om de wedstrijd te bekijken. Daar aangekomen wat geschoten en uiteindelijk hoorde ik dat ze wilden dat ik zou spelen. Wel een zege geboekt!”

Dat hij verrast was met zijn debuut, bleek wel uit een tweet later. ,,Eindelijk in bed. Toch opmerkelijk dat ik mijn debuut heb gemaakt terwijl ik geen enkele play kende van het team.”

D-Will arriveerde die donderdag ervoor pas in Turkije en kwam pas zaterdag aan in Italië voor de wedstrijd.

Williams tekende eerder dit jaar, aan het begin van de NBA Lockout, een één-jarig contract met de Turkse club. In dat tijdsbestek zal hij 5 miljoen dollar verdienen en heeft hij de clausule op laten nemen dat hij altijd terug kan keren naar de NBA indien de lockout over is.

Ook leuk om te lezen