Wilhelmsson debuteert met goal bij winnend Galaxy

Christian Wilhelmsson heeft een uitstekend debuut beleefd bij Los Angeles Galaxy. De Zweedse middenvelder maakte voor ruim twintigduizend bezoekers zijn eerste speelminuten in het eerste van Galaxy en liet zich met een treffer meteen zien. De 32-jarige Wilhelmsson maakte na een klein uur spelen de tweede goal voor LA en gooide hiermee de wedstrijd tegen Colorado Rapids op slot.  De 2-0 stond ook na negentig minuten nog op het scorebord.

Galaxy speelde zonder sterspeler David Beckham, die met een enkelblessure aan de kant bleef. Wel speelden Robbie Keane en Landon Donovan. Het aanvalsduo verzorgde na een kwartier spelen de eerste treffer. Donovan stond aan de basis van de aanval en Keane rondde af om de thuisploeg op voorsprong te zetten..

Door de zege neemt LA Galaxy de derde plaats in de Western Conference over van Real Salt Lake. Beide ploegen hebben een gelijk aantal punten, maar Galaxy heeft een beter doelsaldo. De Rapids lijken een plek in de play-offs langzaam te kunnen vergeten met nog vijf duels te spelen en een achterstand van acht punten op de vijfde plaats.

In de tweede wedstrijd van de avond ontsnapte Sporting Kansas City aan een thuisnederlaag tegen Houston Dynamo. De leider in de Eastern Conference kwam na 58 minuten op een 1-0 achterstand door een goal van Brad Davis. Lange tijd zag het er naar uit dat Dynamo, vierde in het oosten, de overwinning mee naar huis zou nemen. Aanvaller C.J. Sapong dacht daar echter anders over. In de slotseconden van het duel zette hij de gelijkmaker op het scorebord.

Los Angeles Galaxy – Colorado Rapids, 2-0

Sporting Kansas City – Houston Dynamo, 1-1