Herboren Wil Myers schrijft geschiedenis voor Padres

Door

Wil_Myers

Dat het voor de San Diego Padres een transitiejaar wordt, dat lijkt vrijwel zeker. De ploeg bestaat voor de ene helft uit piepjonge talenten, en voor de andere helft uit een verzameling van veteranen en andere honkbalnomaden die samen de stad San Diego nog enig sportplezier proberen te brengen in een zomer waarin ze hun NFL-team richting Los Angeles zagen vertrekken.

En Wil Myers, hun 26-jarige eerste honkman, die zal daarbij de leiding moeten nemen en gisteren deed hij dat dusdanig goed dat hij in de geschiedenisboeken van de San Diego Padres terecht kwam. Tijdens de 5-3 gewonnen wedstrijd in en tegen de Colorado Rockies deed Myers iets wat enkel teamgenoot Matt Kemp in 2015 hem wist na te doen in een Padres-uniform: namelijk slaan voor de fameuze cycle.

Na een single, een double en een homerun, voltooide hij met de altijd lastige triple al in de achtste inning zijn cycle. En daar waar de Padres dus eerst tot 2015 moesten wachten voor hun eerste stukje geschiedenis met Matt Kemp, daar doet Myers ineens hetzelfde amper anderhalfjaar later. Vorig seizoen wisten enkel John Jaso (Pirates), Freddie Freeman (Braves) en Rajai Davis (Indians) dit te bewerkstelligen.

Maar nog belangrijker, het toont aan dat Wil Myers vooralsnog de leider is die de Padres nodig hebben. Nadat hij ooit als één van de meest veelbelovende prospects omhoog kwam in de Royals-organisatie, en vervolgens in een trade met James Shields richting de Tampa Bay Rays werd gestuurd, waren de verwachtingen hooggespannen. Maar echt een succes werd het nooit, met uitzondering van een sterk debuterend seizoen. Blessures speelden Myers parten, maar hij kreeg een kans op revanche in San Diego.

Een kans die de Padres veel kapitaal kostte, want Trea Turner – die nu een basisplek heeft in Washington – ging richting de Nationals samen met werper Joe Ross. Achteraf bekeken kan je dus wel afvragen of de Padres hier wel goed aan hebben gedaan, maar feit is wel dat Myers zichzelf in San Diego heeft hervonden als slagman, met 94 RBI’s in 2016 en als enige vertegenwoordiger van de Padres in de All-Star Game liet de 26-jarige Amerikaan al zien dat hij terug was. En met de cycle van gisteren, geeft hij nogmaals het signaal af dat hij de onbetwiste leider is die dit transitiejaar van de Padres moet gaan leiden, en er voor moet gaan zorgen dat de fans in San Diego nog iets hebben om over te juichen.

Overig nieuws

  • De Seattle Mariners (2-6) hebben een nieuwe ster op het pitchersfront die klaar lijkt om te stralen. James Paxton werd maandagavond pas de tweede Mariners-pitcher in de historie die een seizoen begon met twee wedstrijden van tenminste zes scoreloze innings. De andere is de huidige sterpitcher in Seattle, Felix Hernandez.
  • Bryce Harper lijkt al vroeg in het seizoen in de vorm van zijn leven te verkeren voor de Washington Nationals (4-3). In de 14-6 overwinning op de St. Louis Cardinals sloeg Harper drie singles en wist hij zesmaal het eerste honk te bereiken. De laatste keer dat Harper viermaal de knuppel tegen de bal kreeg was drie jaar en 51 weken geleden, op 17 april 2013.
  • De Chicago Cubs (5-2) konden in de home opener tegen de Los Angeles Dodgers na 107 jaar wachten eindelijk weer eens een Championship banner hijsen. De festiviteiten werden opgeluisterd met een winnende single van Anthony Rizzo tegen Kenley Jansen die Jon Jay binnenbracht (3-2).

Ook leuk om te lezen