Wichita State ongeslagen naar ‘March Madness’

Door

Missouri State v Wichita State

Ze hebben het gehaald. Wichita State won zaterdagavond ook haar laatste wedstrijd van het reguliere seizoen en besloot daarom het seizoen ongeslagen met een 31-0 record. Missouri State moest er met 68-45 aan geloven. Het is voor het eerst in tien jaar dat er in college basketball weer een universiteitsteam een regulier seizoen zonder nederlaag afsluit. Saint Joseph’s was in 2004 de laatste school die dat wist te presteren.

Is dit een garantie dat de Shockers ook een kanshebber zijn voor de titel? Niet echt, want de laatste keer dat een ongeslagen college team ook het NCAA tournament wist te winnen is bijna veertig jaar geleden. In 1976 was het Indiana die dat wist te presteren.

Missouri State werd zoals eerder genoemd eenvoudig aan de kant gezet. Daarmee werd het geen kopie van de eerdere ontmoeting tussen beide teams, in januari van dit jaar. Destijds had Missouri State heel lang een voorsprong, oplopend tot 19 punten in de tweede helft, maar verloren ze uiteindelijk met 72-69 in overtime.

Zaterdag was het een makkie voor Wichita State. Dankzij een solide verdediging en uitgebalanceerde scores over de hele wedstrijd hadden de Shockers geen enkel probleem. Cleanthony Early (19 punten), Ron Baker (13) en Darius Carter (10) waren de topscorers voor het thuisspelende team, die gedurende de hele wedstrijd ‘undefeated’ uit de kelen van de toeschouwers toegeschreeuwd kregen.

Tijdens de vorige editie van het NCAA tournament kwamen de Shockers heel verrassend tot de halve finale. Daarin werd verloren van de uiteindelijk winnaar Louisville.

Gregg Marshall, de coach van Wichita State, maakt zich vooralsnog geen illusies, maar had wel een mooie, filosofische, quote voor de aanwezige pers. ,,Ik heb altijd gezegd dat je een olifant hapje voor hapje moet opeten. Op dit moment denken we er nog steeds niet om de olifant in een keer op te eten. We denken alleen aan onze volgende wedstrijd.”

De recap van de wedstrijd zie je hier:

4 Reacties
 1. Thijs 10 jaar ago

  Gaan er in mijn bracket in de tweede rond uit……dan krijgen ze echt tegenstand

  • Vincent Van Genechten 10 jaar ago

   Ik heb ze toch bij de Sweet Sixteen. Dit team zit vol zelfvertouwen en heeft enkele goede en ervaren spelers (VanVleet, Early, Baker…)

   • Thijs 10 jaar ago

    @ Vincent; je hebt gelijk en zeker mbt VanVleet….een bracket invullen is natuurlijk niet altijd het gezonde verstand volgen maar ook hopen op een meevaller 😉 vorig jaar had ik Wichita in mijn Elite Eight. Dit jaar een hele knappe prestatie (31-0) maar ik zou gezien de sterkte van het pre-season programme & de conference enige bescheidenheid kunnen waarderen.

 2. Vincent van Genechten 10 jaar ago

  @Thijs: Bij Wichita State moet je inderdaad de nodige voorzichtigheid inbouwen. Ze zijn waarschijnlijk niet het 2de beste team in het land, zoals hun ranking misschien doet vermoeden. Maar dit team barst van het zelfvertrouwen, wat een niet te onderschatten factor is. Dan kan je altijd wat meer. Ik zie ze toch goed meedoen in maart. Hoe ver ze komen, ligt natuurlijk aan hunzelf.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen