Who’s better, who’s best (#26): Deion Sanders

Door

Who’s better, who’s best nummer 26: Deion Sanders

De Atlanta Falcons kozen cornerback Deion Sanders uit Florida State met de vijfde pick in de 1989 NFL Draft. In zijn eerste wedstrijd liep hij meteen een punt terug voor een touchdown. Het was allerminst zijn laatste hoogtepunt in zijn 14 seizoenen in de NFL.

In totaal speelde hij 188 wedstrijden voor vijf verschillende ploegen. Hij liep zes punts, drie kick-offs, negen interceptions en een fumble terug terug voor een score. Daarnaast ving hij ook 60 passes voor 784 yards en drie touchdowns as part-time wide receiver. In totaal onderschepte Prime Time 53 passen.

Naast zijn talent als returner werd Sanders meer gezien als ‘shutdown cornerback’. Hij werd negen maal All-Pro als cornerback en mocht ook in acht Pro Bowls spelen. Toen hij op pensioen ging was hij tweede allertijden in interception return yardage en interceptions teruggelopen voor een touchdown.

In 1994 werd hij genoemd tot NFL defensive player of the year nadat hij 3 interceptions terugliep voor een touchdown, twee voor meer dan 90 yards.

In totaal won Neon Deon twee Super Bowls tijdens zijn loopbaan. Hij startte als cornerback voor de 49ers tijdens hun overwinning tegen de San Diego Chargers in Super Bowl XXIX en voor de Cowboys in Super Bowl XXX. Dit jaar zal Sanders zijn buste krijgen in de Hall of Fame in Canton, Ohio.

Foto: nflbook.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen