NFL Recaps: NFC East weer helemaal open

Kirk Cousins
Baltimore Ravens @ Washington Redskins 28-31
Een ware klassieker in Washington, waar de Redskins overtime nodig hadden om voorbij de Ravens te komen. In de slotfase leek de wedstrijd beslist toen Robert Griffin III bij een 28-20 achterstand met een blessure van het veld af moest. Maar backup rookie Kirk Cousins (foto) maakte het voorbereidende werk van RGIII af met een touchdown naar Garcon en zorgde daarna ook voor een succesvolle two point conversion.

In overtime waren het de defense en special teams van Washington die ook meehielpen. De defense voorkwam dat Baltimore kon scoren, en na een punt return van 66 yards van Richard Crawford kon Kai Forbath met een 34 yard field goal de Redskins naar de overwinning schoppen. (JK)

Chicago Bears @ Minnesota Vikings 14-21
De Chicago Bears lijken het helemaal kwijt te zijn. Ging het seizoen nog voorspoedig van start, van de laatste vijf wedstrijden gingen er vier verloren. Vanavond waren de Minnesota Vikings in eigen huis te sterk. Vikings running back Adrian Peterson kon door de defense van Chicago niet worden gestopt en wist in het eerste kwart al twee touchdowns binnen te lopen. Voor rust kwamen de Bears nog wel terug in de wedstrijd maar een pick six van Jay Cutler in het derde kwart bracht de marge terug naar twee touchdowns in het voordeel van de Vikes. Een late TD van de Bears telde alleen voor de statistieken.

Jay Cutler gooide één touchdown en twee interceptions, maar moest diep in het vierde kwart de wedstrijd verlaten nadat Everson Griffin zijn helm hard tegen die van Cutler plantte. Zijn vervanger, Jason Campbell, nam de andere touchdown voor zijn rekening. Bears receiver Brandon Marshall had tien receptions voor 160 yards en een TD. Grote uitblinker aan de kant van de Vikings was Adrian Peterson. ‘Purple Jesus’ liep 154 yards in 31 carries bij elkaar en scoorde twee touchdowns. (PB)

San Diego Chargers @ Pittsburgh Steelers – 34-24
Kan een ‘upset’ overwinning Chargers coach Norv Turner helpen bij het behouden van zijn baan? Al weken wordt er in San Diego gepraat over het ontslag van de coach, maar deze overwinning levert hem wat krediet op. De Pittsburgh Steelers hadden zich ongetwijfeld wat anders voorgesteld bij de terugkeer van quarterback Ben Roethlisberger. Big Ben gooide drie touchdowns waarvan twee naar receiver Mike Wallace, maar kon de overwinning niet binnenhalen voor zijn team. Philip Rivers gooide voor 200 yards en drie touchdowns. Charger Nick Novak werd de vijfde kicker die een fieldgoal van 50+ yards wist te maken in Heinz Field. (BJB)

Dallas Cowboys @ Cincinnati Bengals 20-19
De Cowboys doen net als de Redskins nog mee om de play-off plekken in de NFC East en de wild-card. Kicker Dan Bailey zorgde met een 40 yard field goal in de laatste seconde voor de overwinning voor de Cowboys. De Bengals verliezen net als de Steelers terrein in de AFC wild-card race. (LB)

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts – 23-27
Een geweldige touchdown pass van Jake Locker naar tight end Jared Cook zette de Titans al vroeg op een 7-0 voorsprong, en even leken de Titans de wedstrijd volledig in handen te hebben. Via een kostbare Locker interceptie in de tweede helft kwamen de Colts weer helemaal in de wedstrijd, om uiteindelijk als winnaars van het veld te stappen. Colts rookie quarterback Andrew Luck beleefde een mindere wedstrijd. Hij gooide twee intercepties. Opvallend genoeg eindigde Locker met meer rushing yards (4 rushes voor 51 yards) dan running back Chris Johnson (19 voor 41). (BJB)

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers 23-21
De Eagles winnen! Na 8 verliezen op een rij sleepten de Eagles in de absolute slotfase een overwinning uit het vuur. Nick Foles gooide voor 381 yards en twee touchdowns en leidde zo de Eagles naar een heroïsche comeback win die de playoff hopes van Tampa Bay een serieuze knauw geeft. (JK)

New York Jets @ Jacksonville Jaguars 17-10
St. Louis Rams @ Buffalo Bills 15-12

Recaps door Justin Kevenaar (JK), Pieter Brouwers (PB), Bert Jan Brands (BJB) en Lennart Beishuizen (LB).