Waar ligt de toekomst van David Beckham?

Door

Stervoetballer David Beckham ziet zichzelf nog wel vier jaar op niveau voetballen. De inmiddels 36-jarige vedette staat nu nog onder contract bij Los Angeles Galaxy, maar diverse Europese topclubs hengelen inmiddels naar zijn diensten. De Franse herboren topclub Paris Saint-Germain wil ‘Becks’ hebben, maar ook Queen Park Rangers, Tottenham Hotspur en Leicester City zijn geïnteresseerd in de diensten van de Engelsman.

Beckham zelf zegt nog niet te weten waar zijn toekomst ligt. Zijn voorkeur gaat volgens eigen zeggen niet uit naar de grootste club, maar naar een ploeg waar hij de grootste kans op speeltijd heeft. De routinier hoopt op die manier in beeld te blijven voor het Olympische elftal. Met dat team wil hij graag in actie komen als dispensatiespeler. De Olympische Spelen van 2012 worden in Londen gehouden. Het voetbaltoernooi zal plaatshebben in het oosten van de stad, in de omgeving waar de middenvelder opgroeide.

 

Vorige week liet Beckham nog in het midden waar hij volgend jaar speelt. Tegen de Engelse krant The Daily Telegraph zei hij dat zijn besluit nog niet genomen is. ,,Ik neem de beslissing pas na de play-offs, dan weet ik hoe mijn lichaam zich houdt. Daarnaast heb ik het hier enorm naar mijn zin en mijn familie ook. Er is een kans dat ik hier gewoon blijf.”

De uitlatingen van de Engelsman zorgden niet voor rust. De Engelse en Franse pers vallen over elkaar heen met nieuws dat Beckham één van de vier genoemde teams zou komen versterken. Enkele Franse dagbladen meldden eerder deze week dat Beckham een huis in het zesde arrondissement van Parijs op het oog had. Voor David een mooie locatie om te kunnen gaan spelen bij Paris Saint-Germain en voor zijn vrouw Victoria de mogelijkheid om de vele modeshows bij te wonen.

Columnisten, clubwatchers en journalisten die de Major League Soccer volgen,  twijfelen of de routinier nog wel door wil bij Galaxy. Het aandeel van Beckham in de successen is groot. Liefst vijftien assists heeft de centrale middenvelder van het team op zijn naam staan. En dan speelt Los Angeles Galaxy nog niet eens altijd met ‘Becks’ in de basis. De vedette speelt op zijn sloffen in deze competitie.

Critici zien dat ook en zijn bang dat de MLS toch te veel een pensioencompetitie is voor Beckham. Zou de man met de gouden rechtervoet toch weer voor de grote competities kiezen? Voegt het wandelende reclamebord nog een topclub toe aan zijn indrukwekkende rijtje met AC Milan, Manchester United, Real Madrid en New York Red Bulls?

Paris Saint-Germain wordt deze week in ieder geval alvast gewaarschuwd door UEFA-baas Michel Platini. Hij vermoedt dat Beckham ‘alleen nog goed is in shoppen’.  Zou de Europese topspeler van weleer alleen nog een goede merknaam zijn? Of is hij nog wel van waarde voor een Franse of Engelse (top)club? De vraag is in ieder geval wáár Beckham het komend seizoen laat zien.

Het antwoord op die vraag krijgen we na de play-offs van de MLS, dan maakt de sterspeler bekend waar hij zijn kunsten zal gaan vertonen. Beckhams team Los Angeles Galaxy speelt sowieso nog twee wedstrijden tegen New York Red Bulls. Mocht die serie worden gewonnen, worden daar nog zeker twee duels aan toegevoegd.

Foto: Goal.com

Ook leuk om te lezen