Vikings winnen in Atlanta, einde goede reeks Tampa Bay

Na het trio wedstrijden op Thanksgiving staan er natuurlijk weer een hoop vroege wedstrijden op de zondag op het programma. Het seizoen bevindt zich inmiddels in de laatste fase en elke winst- en verliespartij is belangrijk voor de teams die nog volop in de race zijn voor de playoffs. Zo ook voor de verrassende Tampa Bay Buccaneers, die het vandaag op gaan nemen tegen de Indianapolis Colts. De Minnesota Vikings zullen de verliespartij tegen Green Bay graag willen vergeten door de Atlanta Falcons vleugellam te maken. Verder spelen ook nog de New York Giants en Washington Redskins tegen elkaar en entertainen de New Orleans Saints de Houston Texans.

Indianapolis Colts – Tampa Bay Buccaneers

In deze wedstrijd met grote belangen op het spel voor beide teams nemen de Colts met een fieldgoal de leiding. Tampa Bay trekt de stand snel gelijk. Met elke week groeit het zelfvertrouwen en het sterke spel van rookie quarterback Jameis Winston. Met een touchdown pass op tight end Cameron Brate zorgt de eerstejaars ervoor dat de Bucs met een voorsprong de rust in gaan. Doug Martin heeft inmiddels 90 yards rushing verzameld en borduurt vrolijk door op het geweld dat hij vorige week in Philadelphia tentoonspreidde.

Matt Hasselbeck gooit in de tweede helft een touchdown pass op T.Y Hilton en de Colts lijken de rug te rechten. Ageless wonder Adam Vinatieri heeft met vier fieldgoals een drukke middag. Bij de vijfde fieldgoal plegen de Buccaneers een domme penalty en in plaats van een fieldgoal krijgen de Colts een nieuwe set downs. De fout komt de Bucs duur te staan. Hasselbeck gooit opnieuw een TD pass op T.Y Hilton en lijkt daarmee een einde te maken aan de goede reeks wedstrijden van Tampa Bay. De Colts komen niet meer in gevaar en slepen de overwinning binnen.

Colts 25, Buccaneers 12

Atlanta Falcons – Minnesota Vikings

In Atlanta wordt Adrian Peterson onmiddellijk aan het werk gezet en pakt op de eerste play gelijk een first down. Echter is AP niet de enige Viking die met scherpe horens op het toneel is verschenen. Rookie receiver Stefon Diggs is ook zeer goed aan de wedstrijd begonnen. AP maakt een sterke eerste drive van de Vikings kenmerkend af en buldert de endzone in. Tevin Coleman dreigt de score gelijk te maken, echter slaat Anthony Barr de bal uit zijn handen en nemen de Vikings over. Minnesota dreigt over de Falcons heen te walsen, echter is Teddy Bridgewater zo onverstandig om in de handen van Falcons safety Ricardo Allen te gooien. Beide aanvallen sputteren behoorlijk, vandaar de lage ruststand van 7-3. Adrian Peterson heeft in de eerste helft OJ Simpson op de all time rushing lijst gepasseerd en staat nu twintigste.

Tevin Coleman probeert uit alle macht zijn fout van de eerste helft goed te maken en begint op stoom te raken. De Falcons schieten zichzelf in de voet door op een veelbelovende drive niet te scoren, sterker nog, de bal wordt door Matt Ryan recht in de handen van Terence Newman gegooid. Adrian Peterson gooit in de eindfase de deur in het slot door met machtige stappen de endzone in te denderen. De teller staat dan inmiddels op 158 yards voor de krachtige running back. Matt Ryan brengt de Falcons nog wel dichterbij, maar het mag niet baten. Een zeer belangrijke overwinning voor de Vikings is een feit, die hierdoor de druk op de Green Bay Packers houden en hun playoff positie verder versterken.

Falcons 10, Vikings 20

Washington Redskins – New York Giants

Eli Manning is blijkbaar nog niet helemaal wakker en gooit in de eerste zes minuten meteen twee interceptions. De verdediging van de Giants biedt zijn quarterback de helpende hand en zorgt ervoor dat de Skins niet meteen gebruik kunnen maken van de cadeautjes van Manning. Toch gaat Washington met een 17-0 voorsprong de rust in. Kirk Cousins gooit voor een touchdown en met een quarterback sneak zorgt hij voor nog een score. DeSean Jackson heeft met een 63 yard TD een groot aandeel in de voorsprong. Werk aan de winkel voor de Giants dus.

Eli Manning heeft de memo echter niet volledig begrepen. De Giants dreigen een touchdown te scoren, echter gooit de quarterback zijn derde onderschepping van de middag. De hatelijke nul gaat echter wel van het scorebord als Eli Manning later eindelijk een touchdown pass gooit. New York gooit er nog een schepje bovenop en Odell Beckham blinkt maar weer eens uit wanneer hij een pass van Manning acrobatisch binnenhaalt en de Giants weer hoop geeft.

De slotfase is nagelbijtend spannend, maar de inhaalrace van de Giants komt te laat. De Redskins winnen de wedstrijd en nemen de koppositie in de NFC (L)East over.

Redskins 20, Giants 10

Houston Texans – New Orleans Saints

Brian Hoyer leidt de Texans in de eerste drive onmiddellijk de endzone in. Het blijkt een voorbode voor de rest van het eerste kwart, de Texans doen het aan het einde van de eerste kwart nog eens dunnetjes over. De Saints kunnen aanvallend geen vuist maken en moeten het initiatief aan de Texans overlaten.

De Texans beginnen de tweede helft zoals de eerste helft en staan al gelijk in de redzone. Alfred Blue maakt de sterke drive af en zet de Texans op een riante 21-6 voorsprong. J.J Watt heeft maar weer eens een sack aan zijn leidende aantal toegevoegd en heeft in het seizoen al 13,5 sacks. De voorsprong komt totaal niet meer in gevaar en de Texans gaan simpel met de overwinning aan de haal.