VIDEO: Manny Ramirez kan het nog steeds

Door

San Francisco Giants v Los Angeles Dodgers

Manny Ramirez is inmiddels 42 jaar en is sinds hij voor de tweede keer werd betrapt op het gebruik van verboden middelen niet meer actief geweest in de Major League. Manny speelde nog even in Taiwan, maar is inmiddels terug in Amerika en wel als player/manager van het Triple-A team van de Cubs in Iowa.

Voor die Iowa Cubs ging Ramirez in zijn eerste wedstrijd 0-4 met twee strikeouts, maar in zijn tweede wedstrijd – de eerste thuiswedstrijd in Iowa – sloeg hij deze homerun:

Ramirez, die in zijn MLB loopbaan maarliefst 555 homeruns sloeg, is nu voor het eerst manager. Het was een beslissing van de Cubs, die lang niet door iedereen begrepen werd. Toch blijft oude bekende Theo Epstein achter de beslissing staan en geeft hij aan dat hij alle vertrouwen heeft in de opleidingskwaliteiten van Ramirez.

In Iowa komt hij een van de grootste talenten van de Cubs als pupil tegen. Kris Bryant, die we in Nederland nog kennen van de Haarlemse Honkbalweek in 2012, vertelt dat hij het een eer vindt om nu onder – maar ook samen met – een van zijn oude idolen te spelen. ‘Ik ben opgegroeid als Red Sox fan en vlak voordat hij aankwam, heb ik nog even naar zijn hoogtepunten gekeken op Youtube. Dat was weer ouderwets genieten. Ik hoop dat ik veel van hem kan leren, want ik denk dat we vergelijkbare slagmensen zijn. Ook ik moet het van mijn homeruns hebben.’

Bryant sloeg dit seizoen al 28 (!!) homeruns in de Minor Leagues. Als hij zo door gaat, zal hij waarschijnlijk niet lang meer onder Manny spelen. Hij moet dus zo snel mogelijk zo veel mogelijk van hem leren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen