Victor Martinez American League speler van de maand

Door

Detroit Tigers v Tampa Bay Rays

Victor Martinez heeft voor het eerst in zijn loopbaan de award ‘American League Player of the Month’ gewonnen. De 35-jarige aangewezen slagman van de Detroit Tigers kreeg in zijn carrière al vier keer de prijs voor beste speler van de week, maar nog nooit was hij de beste van de maand.

Martinez kende een uitstekende maand met een slaggemiddelde van .350, vijf doubles, zes homeruns, dertig binnengeslagen punten en twintig gescoorde punten. In 117 slagbeurten kreeg hij daarnaast maar zeven keer drie slag achter zijn naam.

Martinez sloeg op 20 augustus een grand slam homerun tegen de Tampa Bay Rays

De speler van de Tigers is bezig aan een van zijn beste seizoenen uit zijn loopbaan. Hij noteert een slaggemiddelde van .332 met 28 homeruns en 90 RBI. In 479 slagbeurten is Martinez daarnaast maar 39 keer uitgegaan met drie slag.

National League Player of the Month Cincinnati Reds v Pittsburgh Pirates

In de National League werd Josh Harrison uitgeroepen tot beste speler. De derde honkman van de Pittsburgh Pirates sloeg in de maand augustus twaalf doubles, drie triples en vier homeruns. Daarnaast was hij goed voor 21 runs, negen RBI’s en een slaggemiddelde van .347.

American League Pitcher of the Month Miami Marlins v Los Angeles Angels of Anaheim

Matt Shoemaker werd verkozen tot beste pitcher van de American League. De 27-jarige pitcher van de Los Angeles Angels kende een fantastische maand met zes overwinningen en maar één nederlaag. Shoemaker noteerde 38 strikeouts in 41 1/3 inning. Hij had daarnaast een ERA van 1.31 en kreeg maar zes earned runs tegen.

De pitcher is één van de belangrijkste redenen waarom de Angels het beste record hebben in de Major League. Shoemaker is bezig aan een geweldig jaar met veertien overwinningen en een ERA van 3.14. Verder gooide hij al 115 strikeouts. Naast pitcher van de maand werd Shoemaker ook verkozen tot American League Rookie of the Month.

National League Pitcher of the Month
Colorado Rockies v San Francisco Giants

Madison Bumgarner was de beste pitcher in de National League. De pitcher van de San Francisco Giants gooide op 26 augustus tegen de Colorado Rockies een one-hitter. Bumgarner gooide in 46 innings 56 keer drie slag en noteerde een 1.57 ERA. Hij won vier van zijn zes partijen en kreeg maar acht earned runs tegen. Vier van deze acht runs waren homeruns.

National League Rookie of the Month
Chicago Cubs v New York Mets

Kyle Hendricks viel ook in de prijzen. Hij kreeg de award voor beste rookie in de National League. De startende werper van de Chicago Cubs gooide in 37 1/3 inning twintig strikeouts. De 24-jarige pitcher won vier van zijn zes partijen en noteerde een 1.69 ERA. Hij gaf maar zeven earned runs op en kreeg één homerun tegen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen