Vanaf dit seizoen officieel Instant Replay in MLB

Door

World Series - St Louis Cardinals v Boston Red Sox - Game SixWe wisten al een tijdje dat het eraan zat te komen, maar nu alle 30 Major League teams er unaniem mee ingestemd hebben, is het officieel: Instant Replay krijgt vanaf het aankomende seizoen een grotere rol in de MLB. Sinds 2008 mochten herhalingen al gebruikt worden om te bepalen of een homerun ook echt over het hek ging en of de bal aan de juiste kant van de foutpaal het veld uitvloog. Vanaf 2014 wordt het gebruik van Instant Replay fors uitgebreid.

Technologie

Commissioner Bud Selig en zijn adviseurs Joe Torre en Tony LaRussa maakten dat gisteren bij een persconferentie bekend, nadat eerder op de dag alle 30 teams instemden met de uitbreiding van het gebruik van herhalingen (zoals de spelersvakbond en scheidsrechters dat al eerder hadden gedaan). Eindelijk gaat de MLB mee in de tijd en wordt de beschikbare technologie gebruikt om de eerlijkheid van het spel te bevorderen.

Hoe gaat het precies in zijn werk? Elke manager krijgt per wedstrijd de kans om 1 actie te laten reviewen. Wint hij zijn challenge dan mag hij er later in de wedstrijd nog een gebruiken, twee challenges per wedstrijd is het maximum. Wanneer je een correcte call aanvecht met een challenge, verlies je het recht op een challenge voor de rest van de wedstrijd. Als beide teams door de challenges heen zijn, kan de crew chief (de scheidsrechter die aan het hoofd van zijn crew staat) als enige nog bepalen dat er een actie opnieuw bekeken moet worden.

De volledige nieuwe regels vind je hieronder:

De volgende acties zijn beschikbaar voor een challenge:

Na tennis, American football en ijshockey gaan we dus nu ook eindelijk herhalingen gebruiken in het honkbal. Tegenstanders zullen zeggen dat het de flow van het spel zal doorbreken, maar het zou ook zo maar eens een extra moment van spanning kunnen brengen voor de fans, zoals dat bij andere sporten nu ook al het geval is. Hoe het nieuwe systeem door de fans ontvangen zal worden, zal de tijd uit moeten wijzen, maar het lijkt een stap in de goede richting.

Short hops

    • Brad Penny, die voor het laatst in 2009 een effectieve pitcher was in de MLB, heeft een Minor League contract getekend bij de Kansas City Royals. Penny krijgt in Spring Training de kans om zich als reliever te bewijzen. Haalt hij het MLB roster dan krijgt hij 1 miljoen dollar en via prestatiebonussen kan hij zelfs nog een extra 1.5 miljoen dollar verdienen.
    • Het arbitration seizoen is aangebroken. Spelers en teams proberen een gulden middenweg te vinden tussen vraag en aanbod om zo een rechtszaak te voorkomen. Gisteren tekenden onder anderen Everth Cabrera, Tyson Ross, Ian Kennedy, Francisco Cervelli, Ross Detwiler, Bud Norris en Jim Johnson een nieuw eenjarig contract bij hun team om zo arbitration te ontwijken.
    • Mark Reynolds lijkt op het punt te staan een contract te tekenen bij de Milwaukee Brewers. Hij zal daar de nieuwe eerste honkman worden. Vorig seizoen kwam Reynolds voor de Indians en Yankees tot een slaggemiddelde van .220 met 21 home runs.
    • Na Robinson Cano heeft ook C.C. Sabathia zich aangesloten bij Roc Nation Sports, het bedrijf van Jay-Z.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen