Valverde krijgt tweede kans als Detroit Tigers’ closer

Door

Division Series - Oakland Athletics v Detroit Tigers - Game One

Jose Valverde en de Detroit Tigers zijn een eenjarige verbintenis overeengekomen. De 35-jarige pitcher voegt zich vandaag bij het team en is door Tigers’ manager Jim Leyland al uitgeroepen als de closer. Valverde gooide ook in de laatste drie seizoenen de wedstrijden in het slot voor de Tigers, maar kreeg na de play-offs geen nieuw contract aangeboden.

Dat had te maken met Valverde’s prestaties in het postseason waarin hij werd weggeslagen door slagmannen van de Oakland Athletics, New York Yankees en San Francisco Giants. In 2 2/3 innings moest hij maar liefst elf honkslagen, negen runs en twee home runs toestaan. Samen goed voor een 30.38 ERA.

Bullpen by committee

De Tigers begonnen dit seizoen zonder een vaste closer. De jonge werper Bruce Rondon, en zijn 100 mph fastball, vulde de positie in tijdens Spring Training, maar hij had moeite met zijn controle en werd teruggeplaatst naar de minors. Phil Coke was de Opening Day closer, maar dat experiment duurde slechts een paar wedstrijden.

Joaquin Benoit was de laatste closer totdat Leyland vandaag aangaf de bal in de negende inning voortaan toe te vertrouwen aan Valverde. En waarom ook niet? De Dominicaan heeft in het verleden bewezen dat hij een vaste waarde kan zijn. In 2011 pakte hij voor de Tigers 49 saves in 49 save kansen. Dat viert hij overigens altijd op de volgende manier:

VALVERDE-CELEBRATE

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen