Uitblinker Mariota helpt Ducks langs Spartans

Michigan State v Oregon

Dankzij uitblinker Marcus Mariota en een beter presterende verdediging, ontsnapten de #3 Oregon Ducks aan een vroege tegenslag in hun campagne om het kampioenschap. Tegen de #7 Michigan State Spartans, één van de beste defenses in de FBS, scoorden de Ducks 28 unanswered points in de tweede helft en wonnen met 46-27.

De wedstrijd was een stuk closer dan de uitslag in eerste instantie doet vermoeden. Het aanvallende Oregon pakte in een volgepakt Autzen Stadium zoals verwacht de leiding, maar kreeg al gauw te maken met een taai en veerkrachtig Michigan State. Ondanks een vroege achterstand voor Sparty, scoorde Michigan State, mede dankzij quarterback Connor Cook (29-47, 343 yards, 2 TDs, 2 INT), 24 punten in het tweede kwart. De plotselinge opleving van de Spartans was genoeg om de Ducks even angst aan te jagen.

Briljante Marcus Mariota

Het bovenstaande fragment is toch wel het moment van de wedstrijd. Mariota, een favoriet voor de Heisman trofee, blijft ondanks de druk op zijn benen staan en besluit de bal alsnog naar running back Royce Freeman te gooien. Het was niet de eerste keer dat Mariota een ogenschijnlijk zinloze poging om weet te zetten in een goede play, maar tijdens dit soort momenten laat Mariota zien van onschatbare waarde te zijn voor de up-tempo offense van de Ducks.

In de tweede helft konden de Spartans dankzij het tempo en de hitte (het kwik ging richting de 38 graden) de Ducks niet meer bijhouden. Oregon profiteerde van de fouten die Michigan State maakte (zie onderstaande video) en strafte die genadeloos af. Freshman running back Royce Freeman was met twee touchdowns verantwoordelijk voor 14 van de 28 punten die de Ducks nog op het bord wisten te zetten. Door het verlies verloren de Spartans, die vorig jaar een 13-1 seizoen hadden, hun ongeslagen status van elf wedstrijden. De Ducks daarentegen lieten zien ook tegen tegenstanders van formaat uitstekend te kunnen presteren.