UCLA maatje te groot voor USC

Door

USC v UCLA

Eindelijk begint er wat orde te komen in de chaos die de Pac-12 South tot nu toe was. Orde die mede ontstaan is door het feit dat #9 UCLA gisteren #19 USC met 38-20 wist te verslaan. USC wist simpelweg het tempo van plaatsgenoot UCLA niet te volgen in deze rivalry game.

Alleen start voor USC

In het eerste kwart leek USC serieus mee te gaan doen, maar dit kwam vooral door fouten van UCLA. Zo gooide Brett Hundley al vroeg in de wedstrijd een pick six en ook de punter droeg een steentje bij door slecht met een snap om te gaan. De aanval van de Trojans liet echter al snel zien niet in staat te zijn op eigen kracht veel voor elkaar te kunnen krijgen.

Zodra UCLA orde op zaken had en stopte met het maken van fouten was de wedstrijd snel gelopen. De Bruins hadden simpelweg meer goede spelers en konden daardoor vaker wisselen om fris te blijven. Vanaf het tweede kwart begon UCLA met uitlopen en achterom kijken was niet meer nodig. Man van de wedstrijd was zonder twijfel quarterback Brett Hundley die na de vroege pick six vrijwel foutloos speelde. Uiteindelijk was hij goed voor 326 yards en drie touchdowns passing en nog een touchdown over de grond.

Arizona in vierde kwart los van Utah

Ook Utah doet niet meer mee in de Pac-12 South. Hoewel de Utes als favoriet aantraden in hun thuiswedstrijd tegen Arizona, gingen ze hard onderuit. Even leken de Utes terug te kruipen in de wedstrijd na een vroege achterstand, maar na een sterk vierde kwart van Arizona was er geen twijfel meer mogelijk. De Wildcats trokken met 42-10 de zege hun kant op.

Arizona wist met twee verdedigende touchdowns optimaal te profiteren van de fouten van Utah. Voor rust werd een fumble de endzone ingelopen en aan het begin van het vierde kwart zorgde een pick six voor de definitieve ondergang van de Utes.

De man met de grootste impact op de wedstrijd was Arizona running back Nick Wilson. In twintig pogingen was hij goed voor 218 yards en drie touchdowns. Dankzij het verlies van USC en Utah is het scenario voor de laatste week in de Pac-12 ineens erg simpel geworden. Wint UCLA van Stanford, dan gaan zij naar de finale tegen Oregon. Wint UCLA niet, dan is het de winnaar van Arizona vs Arizona State die zich voor mag bereiden op de Ducks.

Oregon wint opnieuw eenvoudig

Oregon zelf had, zoals verwacht, geen enkele moeite met zwakke broeder Colorado. Er werd met 44-10 gewonnen en dat had meer kunnen zijn, ware het niet dat Oregon duidelijk van het gas ging in de tweede helft. Mariota zette zijn claim op de Heisman kracht bij met 323 yards en drie touchdowns door de lucht en een touchdowns en 73 yards over de grond. Vooral bij zijn rushing touchdown liet Mariota zien hoe ontzettend snel hij is.

Volgende week wacht voor de Ducks nog de strijd tegen Oregon State. Een wedstrijd om zeker in de gaten te houden. State is niet meer het team van een paar jaar geleden, maar gedreven zullen ze zeker zijn voor deze wedstrijd en ze hebben dit seizoen al bewezen voor verrassingen te kunnen zorgen. Mariota en zijn mannen zullen dus scherp moeten blijven om de bijna zeker lijkende plek in de play-offs daadwerkelijk te bemachtigen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen