Tweede nederlaag op rij voor Thunder, Portland wint divisie

Sacramento Kings v Boston Celtics

De Oklahoma City Thunder moeten gaan oppassen. De ploeg van Scott Brooks verloor vannacht voor de tweede keer op rij. De Memphis Grizzlies waren in eigen huis met 100-92 te sterk. De voorsprong van de Thunder is nu nog maar een halve wedstrijd op de New Orleans Pelicans. De Portland Trail Blazers wonnen vannacht met 107-77 van de Los Angeles Lakers en verzekerden zich van de Northwest Division.

De Thunder hebben nu vijf van de laatste tien wedstrijden verloren. Vannacht begon de ploeg sterk aan de wedstrijd. Mede dankzij twaalf punten van point guard Russell Westbrook ging Oklahoma City Thunder na twaalf minuten met 24-26 aan de leiding. Echter in het tweede kwart scoorden de Grizzlies acht punten meer dan de Thunder, waardoor de ploeg met een verschil van zes punten de rust inging.

In het derde en vierde kwart hielden de Grizzlies makkelijk stand en de ploeg won uiteindelijk met 100-92. Vooral Westbrook viel erg tegen. Na zijn twaalf punten in het eerste kwart, maakte hij er in de rest van de wedstrijd slechts zes bij. Daarnaast raakte de point guard maar vijf van zijn twintig schoten en verloor hij opnieuw vaak de bal. Dit keer had de MVP-kandidaat vijf turnovers. Wel zorgde hij voor achttien punten, zeven rebounds en zeven assists.

Enes Kanter werd de grote uitblinker aan de kant van Oklahoma City. De center/forward had 24 punten en zeventien rebounds. Naast deze twee heren maakten ook Kyle Singler en Anthony Morrow meer dan tien punten voor de Thunder. Beide spelers waren goed voor dertien punten.

Jeff Green speelde een goede wedstrijd aan de kant van Memphis. De forward had 22 punten, vijf rebounds en twee blocks. Ook Marc Gasol speelde sterk. Hij had negentien punten, zes rebounds, vijf assists en drie blocks. Verder hadden ook alle andere starters van de Grizzlies meer dan tien punten.

Opvallend was dat beide teams erg slecht schoten van achter de driepuntslijn. Oklahoma City raakte slechts 23,5 procent. Memphis deed het met negentien procent nog iets slechter. De thuisploeg miste de eerste negen pogingen.

Door het verlies van de Thunder ligt de strijd om de laatste play-offplaats in de Western Conference weer helemaal open. De New Orleans Pelicans staan namelijk nog maar een halve wedstrijd achter. De Pelicans nemen het vanavond op tegen de Portland Trail Blazers. De eerstvolgende wedstrijd van de Thunder is morgen. De Houston Rockets zijn dan de tegenstander. Memphis kwam door de overwinning weer op gelijke hoogte met de Rockets. Beide ploegen hebben nu 52 van de 76 wedstrijden gewonnen.

Programma beide ploegen:

Thunder:

Screen Shot 2015-04-04 at 10.52.15

Pelicans:

Screen Shot 2015-04-04 at 10.52.28

Tip-off
De Trail Blazers vernederden vannacht de Los Angeles Lakers met 107-77 en verzekerden zich daardoor van de Northwest Division. C.J. McCollum blonk uit. De speler, die niet in de basisopstelling stond, was goed voor 27 punten. Hij raakte tien van zijn zestien schoten en had daarnaast ook nog eens zes rebounds. Ook Damian Lillard speelde goed. De point guard had twintig punten en vijf assists.

Jordan Clarkson werd de topscorer aan de kant van de Lakers. Hij scoorde 27 punten en had zeven rebounds en vijf assists. De guard maakte twaalf van zijn twintig schoten. Wesley Johnson had een double-double met elf punten en vijftien rebounds.

Three Point Play
* John Wall noteerde vannacht een career-high in assists. De point guard van de Washington Wizards gaf er achttien in de wedstrijd tegen de New York Knicks (101-87 winst). Toch was het zeker niet de beste wedstrijd van Wall. In totaal raakte hij maar drie van zijn dertien schoten. Hij eindigde de wedstrijd met slechtst zes punten. Center Marcin Gortat maakte de meeste punten aan de kant van de Wizards met negentien. Ook shooting guard Bradley Beal was met achttien punten belangrijk.

Aan de kant van de Knicks was het opnieuw allemaal geen pretje. De ploeg schoot met een field goal percentage van 36,9 procent erg slecht. Ricky Ledo deed het met 21 punten en 6-uit-13 nog het best. Tim Hardaway jr. raakte van zijn zeven pogingen geen enkel schot en ook Andrea Bargnani speelde dramatisch. De Italiaan ging 1-uit-9.

* De Orlando Magic wonnen vannacht met 97-84 van de Minnesota Timberwolves. Center Nikola Vucevic speelde een geweldige partij. In veertig minuten noteerde hij 37 punten, een nieuw persoonlijk record. Daarnaast had hij zeventien rebounds, twee assists en een block. Ook Tobias Harris speelde sterk. Hij had een double-double met 25 punten en twaalf boards.

Andrew Wiggins maakte, zoals wel vaker, de meeste punten aan de kant van de Wolves. De rookie had er 22. Shooting guard Kevin Martin viel een beetje tegen. Hij kwam tot slechts twaalf punten en raakte maar 25 procent van zijn schoten.

* De Toronto Raptors en de Brooklyn Nets maakten er vannacht een waar spektakelstuk van. Met nog 36,9 seconden te gaan zette DeMar DeRozan de Raptors op gelijke hoogte: 109-109. Uiteindelijk zouden de Nets echter met 114-109 winnen. Het betekende alweer de achtste overwinning voor Brooklyn in de laatste tien wedstrijden.

Deron Williams blonk uit. De point guard noteerde 31 punten, een season-high. Ook gaf hij nog elf assists. Brook Lopez blijft maar goed spelen. De center scoorde voor de vijfde keer in de laatste negen wedstrijden minstens dertig punten. Daarnaast was hij ook belangrijk als het gaat om rebounds. Lopez had er vannacht zeventien. Tot slot speelde ook Thaddeus Young een geweldige wedstrijd. De forward had 29 punten, zes rebounds en vier steals. Van zijn vijftien schoten raakte hij er twaalf.

Aan de kant van de Raptors, die opnieuw speelden zonder point guard Kyle Lowry, was het DeRozan die uitblonk. De guard had bijna een triple-double met 27 punten, acht rebounds en acht assists. Center Jonas Valanciunas had bijna een double-double met 21 punten en negen rebounds.

De Nets hebben met nog zeven wedstrijden te gaan nu een voorsprong van één wedstrijd op de nummer acht, de Miami Heat.

Stats of the Night
Nikola Vucevic: 40 MIN, 37 PTS, 17 REB, 2 AST, 1 STL, 0 BLK, 0 3PM, 18/25 FG, 1/4 FT

DeMarcus Cousins: 42 MIN, 24 PTS, 20 REB, 13 AST, 1 STL, 4 BLK, 0 3PM, 9/22 FG, 6/10 FT

De San Antonio Spurs wonnen vannacht voor de vijftigste keer dit seizoen.

De Spurs scoorden daarnaast 45 punten in het eerste kwart vannacht tegen de Nuggets.

DeMarcus Cousins speelde opnieuw een geweldige wedstrijd.