Triest einde aan carrière Favre

Door

Brett Favre heeft zondag niet op de gewenste manier afscheid kunnen nemen van het publiek. De 41-jarige Minnesota Vikings-quaterback ondervond nog teveel last van een hersenschudding die hij twee weken geleden op liep in het duel met de Chicago Bears.

,,Natuurlijk had ik willen spelen,” gaf Favre na afloop toe. ,,Maar de meest slimme beslissing was om het niet te doen. Daar kan ik mee leven.” Hij zag zijn teamgenoten met 20-13 onderuit gaan tegen de Detroit Lions, die voor de vierde keer op rij wisten te winnen.

Favre, drievoudig ‘MVP’, slaagde volgens eigen zeggen wel voor de test die hij moest nemen naar aanleiding van zijn hersenschudding, maar hij wilde niet weer het risico nemen om opnieuw tegen een hoofd blessure op te lopen.

,,Ik heb een fantastische loopbaan achter de rug,” vertelde Favre. ,,Natuurlijk zullen er nu mensen zijn die zeggen dat ik een seizoen te lang ben door gegaan. Ik hoorde al mensen zeggen dat ‘het jammer is dat hij zo zijn loopbaan moet afsluiten’, maar zelf zie ik dat niet zo. Ik ben blij met elk seizoen dat ik heb mogen spelen.”

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen