Top vier lonkt voor de Suns na zege op San Antonio

Miami Heat v Phoenix Suns

De Phoenix Suns spelen de laatste weken de pannen van het dak. De Suns hebben, na de overwinning op de San Antonio Spurs van afgelopen nacht, elf van hun laatste vijftien wedstrijden gewonnen. Een plek bij de beste vier in het Westen behoort nu zelfs tot de mogelijkheden, want de Clippers staan nog maar 2.5 wedstrijden voor.

Guard Ish Smith begon het tweede kwart met een passingsdemonstratie en dat leverde de Suns een 19-0 run op. Na die run stond het 38-25 en vanaf dat moment controleerden de Suns de wedstrijd. Markieff Morris was waardevol voor de Suns, met 21 punten, vijf rebounds, vijf assists en drie steals. Bij de Spurs kreeg Tony Parker wederom rust.

Tip Off

Ondanks 44 punten van Anthony delfden de Knicks het onderspit tegen de Orlando Magic. Het werd dan ook de avond van rookie Victor Oladipo, die zijn team na double overtime een 129-121 zege bezorgde. Oladipo eindigde de wedstrijd met 30 punten, negen rebounds en 14 assists. Voor de Knicks is de nederlaag een nieuwe domper. In het derde kwart stond New York nog voor met 14 punten, maar er werd dus toch weer verloren. Daarmee staat de teller voor de Knicks op zeven verliespartijen in negen wedstrijden.

Three-Point Play

-In The Grindhouse in Memphis wisten de Grizzlies vannacht weer op ouderwetse wijze te winnen van de Los Angeles Clippers. Met veel strijdlust en passie knokten de Grizz zich naar een 102-96 overwinning. Tony Allen, terug van zijn blessure, maakte negen punten en had ook nog zes rebounds enkele steals en een block. Blake Griffin toont vormbehoud, want hij had 28 punten en dertien rebounds. Zach Randolph was de aanjager van Memphis, met 21 punten en elf rebounds.

-In een wedstrijd tussen twee traditierijke teams, de Celtics en de Lakers, trok de franchise uit LA uiteindelijk aan het langste eind. MarShon Brooks en Kent Bazemore maakten hun debuut als Laker. Beiden beleefden een degelijke eerste wedstrijd. Brooks scoorde tien van zijn veertien punten in het vierde kwart, terwijl Bazemore goed was voor vijftien punten en enkele belangrijke driepunters in het laatste kwart.

-Problemen in Denver, want de Nuggets blijven verliezen. Tegen de Bulls werd het maar liefst 117-89. Randy Foye kon met 23 punten niet verhinderen dat de Nuggets alweer hun zesde wedstrijd uit de laatste zeven verloor. Bij Chicago was D.J. Augustin productief met 22 punten. Double-doubles waren er voor Joakim Noah en Taj Gibson.