TNF: Vikings in gezapig duel eenvoudig langs Redskins

Door

Vooraf leek dit een ongelijke strijd. De Vikings zijn in bloedvorm en de Redskins ronduit hopeloos. Washington heeft vrij weinig meer om voor te spelen. De ploeg uit Minnesota is daarentegen in een felle strijd verzeild geraakt met de Packers in de NFC North. Geheel volgens verwachting wonnen de Vikings hun vierde duel op rij. In de matige eerste helft maakte Minnesota het zichzelf nog erg lastig. Ook in de tweede helft kon het duel nauwelijks boeien. Kirk Cousins en Dalvin Cook haalden uiteindelijk plichtmatig de overwinning over de streep. Dwayne Haskins kreeg in de tweede helft een kans om zich te laten zien, maar de rookie QB maakte wederom weinig indruk.

SLOPPY START

De Vikings leken voortvarend aan de wedstrijd te beginnen. Cousins, de laatste weken in bloedvorm, vond Stefon Diggs met een diepe pass. Diggs had ruimte om meer yards te pakken, maar ging slordig met de bal om. De Redskins defense wist de bal af te pakken en verijdelde daarmee een scoringskans. Case Keenum, die toch weer de voorkeur kreeg als QB, had ook weinig grip op de bal. Een fumble van de QB op de middenstip gaf de Vikings al snel weer de bal terug. Met een field goal nam de thuisploeg vervolgens de leiding.

De volgende drive was tekenend voor het seizoen van de Redskins. Mede door een pass interference call kwamen ze tot 2 yards van de endzone. Juist die laatste 2 yards blijken dan weer te veel van het goede. Keenum wist niemand te vinden in de endzone en de Redskins kozen eieren voor hun geld met een field goal. Hetzelfde overkwam de Vikings in de daaropvolgende drive. Ook zij kozen voor een field goal vanuit de redzone en namen daarmee een minimale 6-3 voorsprong.

MVP KANDIDAAT DALVIN COOK

Vlak voor rust viel er eindelijk wat te genieten voor de fans in het U.S. Bank Stadium. Het was Cook die bijna alle yards van de laatste drive voor zijn rekening nam en daarnaast ook de touchdown binnen liep. De voormalige running back van Florida State is aan een geweldig seizoen bezig. Momenteel leidt Cook het klassement in yards from scrimmage in de NFL. Daarnaast is hij wekelijks beslissend. Running backs winnen zelden een MVP award, maar zowel Christian McCaffrey als Dalvin Cook lijken vastbesloten daar in 2019 verandering in te brengen. Door de touchdown van Cook bouwden de Vikings de voorsprong uit tot 13-6.

HASKINS HEEFT HET OOK NIET

De tweede helft was helaas niet veel beter dan de eerste. Bij Washington kreeg rookie Dwayne Haskins de de regie in handen vanwege een mogelijke hersenschudding voor Keenum. De voormalige ster van Ohio State maakte tot nu toe nog geen verpletterende indruk. De wedstrijd tegen de Vikings bracht daar geen verandering in. De belangrijkste periode van de wedstrijd kwam eind derde kwart. De Vikings kozen om er voor te gaan op fourth-and-one op eigen helft. Dat mislukte en dus kregen de Redskins een enorme kans in de schoot geworpen. Het moment voor Haskins om zich te laten zien. Hij faalde jammerlijk. Een open Terry McLaurin stond klaar om de bal gemakkelijk te vangen, maar Haskins gooide de bal veel te hoog. Weer een interception van de jonge QB en op een uiterst pijnlijk moment.

VIKINGS CRUISING

Spannend werd het daarna nooit meer. Washington was simpelweg onmachtig in aanvallend opzicht. De Vikings wonnen relatief eenvoudig zonder al te veel krachten te verspillen. Het werd 19-9 voor Minnesota in inmiddels al hun vierde overwinning op rij. Behalve Dalvin Cook gaat ook Kirk Cousins op deze manier een gooi doen naar de MVP titel. Volgende week de volgende test voor de Vikings als ze op bezoek gaan bij de Chiefs. De martelgang van de Redskins vervolgt zijn weg in week 9 tegen de Bills.

Coverfoto: David Berding/USA Today Sports

Ook leuk om te lezen