TNF Preview – Rex Ryan ontvangt zijn oude club

Door

Cleveland Browns v New York Jets

Week 2 van het seizoen wordt ditmaal geopend in Buffalo, waar de Bills de New York Jets ontvangen. Beide teams komen uit in de AFC East en zijn dus directe concurrenten van elkaar. Het seizoen is nog maar net begonnen maar vanavond kan er al een gevoelige tik uitgedeeld worden aan de verliezende partij. Beide ploegen hebben hun eerste wedstrijd verloren. De Jets gingen nipt onderuit tegen de Bengals, en de Bills konden geen indruk maken tegen de Baltimore Ravens. De coaches zagen genoeg aanknopingspunten voor de komende periode. Een goed resultaat betekent een stap in de goede richting. Een verlies daarentegen kan de sfeer snel doen omslaan.

Bills stellen teleur

De season opener voor de Buffalo Bills was alles behalve indrukwekkend. Na afgelopen seizoen, voor het eerst onder coach Rex Ryan, heerste er optimisme in Buffalo. De jonge quarterback Tyrod Taylor heeft een hoop potentie en met Sammy Watkins (wide receiver) en Charles Clay (tight end) heeft hij gevaarlijke doelwitten voor zich uit lopen. Tegen de Baltimore Ravens bleek echter eens te meer dat een offense zonder degelijke pass protection geen recht van spreken heeft. Taylor had geen enkele kans om in een ritme te komen. De offensive line van de Bills werd overrompeld door de front seven van de Ravens.

De momenten dat de Bills de bal hadden werden gekenmerkt door gebroken pockets, een opgejaagde quarterback die niet in staat was zijn geliefde lange worpen te maken en een running back (LeSean McCoy) met een gemiddelde van 3 yards per carry. Alles tezamen resulterend in twee fieldgoals en één touchdown. Geen lekkere start voor een ploeg die omhoog wil kijken.

Desalniettemin houdt coach Ryan vertrouwen in zijn speedy playmakers. Hij was vooral onder de indruk van het verdedigende spel van de Ravens. “Just looking at yourself sometimes, that isn’t it. I’m probably one of the only coaches that will give credit to the opponent, and that defense played extremely well. They’re well-coached, and they got after us.” Terecht. De verdediging van de Ravens stond als een huis. Maar dat zal vanavond bij de Jets niet anders zijn.

Jets willen meer

Ook voor de Jets is het seizoen niet voortvarend begonnen. Hun wedstrijd tegen de Cincinatti Bengals ging in de laatste minuut verloren door een 47 yard fieldgoal van Mike Nugent voor de Bengals. Waar de Bills op geen enkele manier wisten te imponeren, lieten de Jets wel zien dat ze een serieuze gooi willen doen naar een plek in de play-offs. Een doel dat vorig jaar maar net werd gemist ondanks de nette 10-6 eindscore na een wisselvallig seizoen. Tijdens het offseason hebben de Jets de kernploeg goed intact weten te houden en zijn de sterkhouders in huis gebleven. Daarnaast is er met running back Matt Forte een van de sterkste spelers in het backfield naar New York gehaald. Een versterking in de aanval was ook geen onnodige luxe. Op de quarterback positie staat dit jaar Ryan Fitzpatrick (oud Buffalo Bills) weer op 1. Een keuze die vooraf voor wat gefronsde wenkbrauwen zorgde. Ook voor hem is het dit jaar maken of kraken.

Eén ding waar men zich in New York niet druk over hoeft te maken, is de verdediging van de Jets. De defensive line ging als een beest te keer en wist de Bengals, jaarlijks kandidaat voor een plek in de play-offs, meerdere malen in verlegenheid te brengen. Dat Bengals receiver A.J. Green – een van de groten – toch zijn kansen pakte, betekent niet dat Revis Island dit jaar meerdere malen bewoond gaat worden door bedroefde ballenvangers die geen target zullen zien. De wedstrijd tegen Cincinatti ging nipt verloren met een zuur einde, maar met recht gaan de Jets met een goed gevoel week twee in.

Prognose

Voor de Buffalo Bills zal de tweede wedstrijd van het seizoen veel lijken op de wedstrijd uit week 1. Tyrod Taylor zal flink opgejaagd gaan worden en ook zijn backfield zal geen potten kunnen breken. Daarnaast zal Watkins heel de wedstrijd kort gedekt zijn en weinig kansen zien. Wat voor Taylor betekent dat hij veel naar zijn tight end moet kijken. Verwacht geforceerde worpen, interceptions en defensive touchdowns. Bovendien zal de verdediging van de Bills niet sterk genoeg zijn om de lage score in stand te houden tegen de power runs van Matt Forte.

Voorspelling

Een overtuigende winst voor de New York Jets. 13-30

Thursday Night Football is live te volgen via SportAmerika.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 6 jaar ago

    En dan mis je ook nog lt Cordy Glenn en keert Sheldon Richardson terug bij de Jets. Dat spreekt allemaal niet in het voordeel van de Bills hopelijk verrassen ze, want ben wel fan van de Ryans.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen