TNF: Eindelijk winst voor Browns na droomdebuut Mayfield

Door

De bierkoelkasten in Cleveland zijn eindelijk geopend! De Cleveland Browns wonnen voor het eerst sinds 24 december 2016 een NFL wedstrijd tijdens Thursday Night Football. Daar zag het na bijna twee kwarten niet naar uit, maar het uitvallen van Tyrod Taylor was een blessing in disguise voor de Browns. Top draft pick Baker Mayfield greep zijn kans en draaide, samen met de Cleveland defense en Carlos Hyde, een 14-0 achterstand om in een 21-17 zege.


DROOMDEBUUT BAKER MAYFIELD


Tot de two minute warning in de eerste helft was het een klassiek Browns-optreden in Cleveland. De pass offense kwam totaal niet op gang, een blocked punt stond aan de basis van de eerste score van de Jets en nota bene voormalig Browns-speler Isaiah Crowell scoorde twee keer tegen zijn oude ploeg: 0-14. Startende quarterback Tyrod Taylor (4/14, 19 yards) werd uitgejouwd door het eigen publiek en de roep om Baker Mayfield werd sterker en sterker.

Het kantelpunt kwam er nog voor rust, niet door een ingreep van Hue Jackson, maar door concussion protocol. Taylor moest naar de kant en Mayfield kwam binnen de lijnen. Zonder druk, Taylor was geblesseerd en slechter kon het toch niet, maar ook zonder angst. Bij uitzondering laten we u maar de hele highlight reel zien van de #1 pick. Van zijn eerste twee worpen, waarmee hij al meer yards overbrugde dan zijn ervaren concurrent in de hele eerste helft en de ‘Baker special’ (een variant op de ‘Philly special’ tot de game winning drive met passes naar Rashard Higgins, Antonio Callaway en uitblinker Jarvis Landry.


BROWNS KUNNEN BOUWEN OP TAKEAWAY DEFENSE


Het zou te kort door de bocht zijn om de comeback van de Browns uitsluitend aan Mayfield (17/23, 201 yards, 0 TD/INT) toe te schrijven. De Cleveland defense speelde, net als in de eerste twee duels, ook uitstekend. Bovendien stonden ze nu niet tegenover Drew Brees of Ben Roethlisberger, maar Sam Darnold. Darnold (15/31, 169 yards, 0 TD) had grote moeite tegen de sterke Browns-defensie. Dat de New York Jets toch 14 punten scoorden in de eerste helft was vooral te danken aan een Kevin Pierre-Louis (blocked punt) en Isaiah Crowell (twee touchdowns).

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger. De kwaliteit van de Browns (acht tackaways in de eerste twee wedstrijden) kwam naar voren met een forced fumble in het derde kwart in aanloop naar de tweede field goal (14-6) en twee intercepties in het vierde kwart. De fumble kwam tot stand na een uitstekende ingreep van rookie Denzel Ward. De twee picks waren vooral te wijten aan twee slechte keuzes van Sam Darnold. Vooral de eerste INT (Joe Schobert) met voldoende tijd op de klok en 1st & 10 was onvergeeflijk.

Waar de Browns kunnen gaan bouwen met rookies Ward en Mayfield en tweedejaars Myles Garrett en Larry Ogunjobi is er dit jaar weinig hoop voor de Jets en Sam Darnold.

Coverfoto: AP

Ook leuk om te lezen